Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Polestar breidt reeks OTA-releases uit met Android R software-update

Uitgegeven door Deni Volkers • 11 april 2022 08:21 • Print artikel

Polestar voorziet de continue evoluerende Polestar 2 van nieuwe upgrades, waaronder Android R voor het Android Automotive OS-infotainmentsysteem. De nieuwste software-update biedt ook verbeteringen voor het algemene systeem en de app, waardoor toekomstige updates nog effectiever kunnen worden doorgevoerd. De nieuwste OTA-release wordt vanaf begin april 2022 stapsgewijs uitgerold.

Polestar

De P2.0 software-update is de nieuwste in de reeks Over-the-Air (OTA) software-releases die op afstand kunnen worden gedownload en geïnstalleerd, waarbij Polestar digitale connectiviteit benut om de integratie van nieuwe functies, performance upgrades en personalisatiemogelijkheden beschikbaar te maken voor Polestar 2-rijders.

Sinds de lancering van de Polestar 2, zijn er 10 grote OTA-releases met in totaal zo’n 100 upgrades uitgebracht. Recente voorbeelden van verbeteringen die via OTA-releases beschikbaar zijn gemaakt, zijn onder meer aandrijflijnoptimalisaties, de mogelijkheid om voorkeurslaadtijden te plannen, de activatie van Polestar Digital Key, een ecomodus om het bereik te vergroten en accu-optimalisatie met preconditioning. Verreweg de meeste Polestar 2-rijders omarmen de voordelen en het gemak van OTA-updates - meer dan 90% installeert de beschikbare updates.

"Wij vinden dat het updaten van de software van onze auto's niet anders mag zijn dan hoe dit werkt bij smartphones en computers", zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Met OTA-updates ontvangen onze klanten continu verbeteringen en kunnen ze kiezen wanneer ze de nieuwste updates willen installeren, zonder dat ze daarvoor naar een werkplaats hoeven te gaan. We zijn blij met de positieve respons, gezien de exponentiële groei van het aantal geïnstalleerde OTA-releases, en we blijven nieuwe updates ontwikkelen.”

Onlangs maakte Polestar in een aantal markten, waaronder Nederland, via een OTA-release een performance upgrade beschikbaar voor de Polestar 2 Long Range Dual Motor, die het vermogen en het koppel verhoogt tot respectievelijk 350 kW en 680 Nm. Na de upgrade is de sprint van 0-100 km/u verkort tot 4,4 seconden en is het reactievermogen verder aangescherpt.

Polestar wil in 2022 en verder, mede vanwege de positieve reacties van klanten, meer nieuwe apps introduceren. De eerste nieuwe app is de Journey Log app die in februari 2022 werd gelanceerd. Met deze app kunnen Polestar 2-rijders hun kilometeradministratie exporteren – handig voor degenen die reiskosten op het werk moet declareren. De Journey Log app is momenteel beschikbaar in het VK, de VS, Canada, Zweden en Australië en word stapsgewijs uitgerold in alle markten waar de Google Play Store beschikbaar is.

In 2021 lanceerde Polestar een reeks nieuwe infotainmentfuncties. Hiervan zijn de Vivaldi-browser, de Video Player en de A Better Routeplanner het meest populair, met meer dan 12.000 downloads tot eind maart 2022. Polestar blijft inzetten op samenwerkingen met partners en ontwikkelaars die ook gebruik maken van Android Automotive OS. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS