Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Polestar Space in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 21 maart 2021 15:47 • Print artikel

Polestar, het elektrische performance-automerk uit Zweden, heeft de afgelopen week de deuren van de gloednieuwe Space in de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam geopend.

Polestar Space in Westfield Mall of the Netherlands officieel geopend

Polestar was al aanwezig met een pop-up Space in de vorig jaar gerealiseerde zuid-fase van de retail experience. Met de officiële opening kunnen geïnteresseerden nu kennismaken met het merk én de modellen in de permanente Space.

De Space in de Westfield Mall of the Netherlands is tot op de millimeter ontworpen vanuit de minimalistische designfilosofie van Polestar en brengt de innovatieve benadering van het merk tot leven. Bezoekers kunnen er de Polestar 1 en de Polestar 2 op verschillende manieren ontdekken en samenstellen; live of via interactieve displays en Varjo virtual reality. Uiteraard zijn er ook demo’s beschikbaar voor een proefrit.Met vragen kunnen bezoekers altijd terecht bij de Polestar Specialists, experts die alles kunnen vertellen over de filosofie en de producten van het merk en die niet op commissiebasis werken. Polestar vindt het belangrijk om in de Spaces een klantervaring te bieden die zich écht alleen op de consument richt, zonder focus op harde verkoop. Bezoekers bepalen er zelf hoeveel interactie ze willen. En als de klant de perfecte Polestar heeft samengesteld, kan hij of zij deze online bestellen waar en wanneer het uitkomt. De bestelde Polestar wordt vervolgens naar keuze thuis afgeleverd óf vanuit het Handover Center in Beesd.

“Bij Polestar hebben we geen dealers of garages, maar Spaces. In deze plezierige en rustige ruimtes kunnen klanten over de hele wereld, en nu ook in de Westfield Mall of the Netherlands, fysiek kennismaken met onze auto’s”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. Polestar heeft specifiek gekozen om een Space te openen in de Westfield Mall of the Netherlands omdat deze innovatieve retailformule perfect past bij de manier waarop het merk consumenten wil faciliteren bij de keuze voor een nieuwe elektrische auto.

Met de opening van de nieuwe Space in de unieke mall met zo’n 280 winkels, restaurants en entertainmentaanbieders, is het geplande Nederlandse netwerk van Polestar Spaces grotendeels uitgerold. De overige Spaces bevinden zich op A-locaties in Rotterdam, Eindhoven, Amstelveen en binnenkort ook in Amsterdam.

Polestar debuteerde eind 2019 in Nederland met de exclusieve Polestar 1, de geavanceerde, elektrische performance-hybride die twee elektromotoren combineert met een krachtige benzinemotor. Hij levert 609 pk en een koppel van 1.000 Nm. Dankzij z’n grote accu kan deze plug-in hybride tot maar liefst 124 kilometer (WLTP) rijden op een volle lading.

Het Zweedse merk brak in 2020 door met de Polestar 2, een volledig elektrische performance-fastback met ruimte voor vijf personen, een vermogen van 408 pk, 660 Nm aan trekkracht, vierwielaandrijving en een rijbereik tot 470 kilometer (WLTP). Het is de eerste auto ter wereld met een geïntegreerd Android-infotainmentsysteem met toegang tot Google apps & services als Google Assistant, Google Maps en speciale apps via de Google Play Store. Polestar introduceert binnenkort nieuwe uitvoeringen van de Polestar 2 waarmee hij bereikbaar wordt voor een nóg breder publiek.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS