Formule 1

Polesitter Carlos Sainz waarschuwt de concurrentie: “Ik denk dat ik morgen mijn eerste overwinning ga scoren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juli 2022 15:19 • Print artikel

Carlos Sainz pakt na 150 keer proberen zijn allereerst pole position, en hoe! In een bloedstollende verregende kwalificatie op Silverstone waar voornamelijk Charles Leclerc en Max Verstappen stuivertje wisselden voor P1 ging Sainz hier uiteindelijk als lachende derde mee heen. Sainz haalde alles uit zijn F1-75 en zijn regenbanden, en dat betaalde zich uit in een pole position voor de race van morgen.

Carlos Sainz

Engeland staat erom bekend dat het weer zomaar kan omslaan, op Silverstone is dat niet anders. De weerberichten zaten goed en de regen viel vlak voor de kwalificatie. Sainz is maar wat blij met de Engelse fans: “Allereerst wil ik de fans op de tribune enorm bedanken dat ze zijn blijven zitten, Spanjaarden hadden hier veel meer moeite mee gehad”, vertelde de blije Spanjaard lachend.

“Het was een goede ronde, maar ik had enorm veel moeite met het stilstaande water. Het was heel makkelijk om de auto heel even kwijt te raken, dus dat was zeker spannend allemaal. Het was ook heel moeilijk om temperatuur in de banden te krijgen. Ik ben gewoon gaan rijden en daar is pole position uitgekomen.”

De pole position behalen is natuurlijk één, maar de overwinning tijdens de race op zondag is natuurlijk het belangrijkst. Sainz is al vijf keer in zijn carrière als tweede over de eindstreep gekomen, dus die overwinning mag zo langzamerhand wel komen. Daar heeft de Spaanse Ferrari-coureur zelf in ieder geval vertrouwen in: “Ik denk dat ik morgen mijn eerste overwinning ga scoren, de snelheid zit er het hele weekend al in, op VT3 na. Max en Charles zullen me het natuurlijk niet makkelijk maken morgen, maar ik ga mijn uiterste best doen tijdens de race.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS