Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Podiumsuccessen Nederlandse coureurs in Duitse Porsche Carrera Cup

Uitgegeven door Peter Vader • 8 mei 2022 08:29 • Print artikel

Ook de Porsche Carrera Cup Deutschland begon op het circuit van Spa-Francorchamps aan zijn nieuwe seizoen. “Het lijkt wel een Nederlands kampioenschap”, zei de officiële commentator, verwijzend naar de maar liefst negen Nederlandse rijders in het veld, meer dan een kwart van het totale aantal deelnemers.

Porsche Carrera Cup Deutschland at Spa Francorchamps 2022 1

Beide races leverden podiumsuccessen op voor Nederlandse rijders: in de eerste race eindigde titelverdediger Larry ten Voorde (Team GP Elite) als derde, in de tweede wedstrijd behaalde de pas 17-jarige Morris Schuring (SSR Huber Racing) als tweede zijn beste resultaat in de Duitse cup tot nu toe. Top tien-resultaten waren er in de eerste race ook voor Loek Hartog (Black Falcon) als vierde, Schuring als vijfde, Max van Splunteren (Team GP Elite) als achtste, Rudy van Buren (Huber Racing) als negende en Jesse van Kuijk (Team GP Elite) als tiende.

Porsche Carrera Cup Deutschland at Spa Francorchamps 2022 2

In de tweede race was er een kwintet Nederlandse rijders met Larry ten Voorde, Loek Hartog, Rudy van Buren, Jesse van Kuijk en Lucas Groeneveld (GP Elite) op de plaatsen vijf tot en met negen. Gemengde gevoelens bij Team GP Elite over deze race 2. Larry ten Voorde verloor veel plaatsen na een zware openingsronde, waarbij hij het grind moest opzoeken ter voorkoming contact met een andere auto. Hij wist zich te herstellen, toonde een hoog tempo en klom toch nog terug naar P5. Jesse van Kuijk, Lucas Groeneveld, Max van Splunteren, Huub van Eijnhoven en Daan van Kuijk hadden allemaal mooie gevechten met elkaar en met de concurrentie, om zoveel mogelijk punten mee naar huis te brengen. Een uitdagende maar leuke race en goede punten voor het team.

De volgende twee races van de Porsche Carrera Cup Benelux worden op 11 en 12 juni verreden op Circuit Zolder in België als onderdeel van het Supercar Madness-evenement. De Porsche Carrera Cup Deutschland wordt op 20 en 21 mei voortgezet op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg.

Porsche Carrera Cup Deutschland at Spa Francorchamps 2022 3

Porsche Carrera Cup Deutschland at Spa Francorchamps 2022 4

Porsche Carrera Cup Deutschland at Spa Francorchamps 2022 5

Porsche Carrera Cup Deutschland at Spa Francorchamps 2022 6

Porsche Carrera Cup Deutschland at Spa Francorchamps 2022 7

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS