Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Podiumplaats voor de protegé van Jos Verstappen in eerste 24 uursrace: "Eerste keer in het donker was cool"

Uitgegeven door Bart • 9 september 2021 03:15 • Print artikel

Thierry Vermeulen kan terugkijken op een geslaagde 24 uur van Barcelona. De zoon van Max Verstappen-manager Raymond en protegé van Jos Verstappen kwam in actie voor het team van Red Camel-Jordans.nl en deelde de Porsche 911 GT3 992 met Ivo en Luc Breukers en Bashar Mardini. Ondanks fors tijdverlies door een gebroken wiellager eindigde het team op de derde plaats in de GTX-klasse.

Thierry Vermeulen


"Afgelopen weekend heb ik in Barcelona mijn eerste 24 uursrace gereden en het was een geweldige ervaring", aldus Vermeulen, die coaching krijgt van Jos Verstappen, in zijn terugblik op de race. "Ik wist niet wat ik kon verwachten, al had ik wel al een 12 uursrace in Hockenheim gedaan. 24 uur is natuurlijk wel iets anders. De auto kende ik goed, want we reden met dezelfde 992 als in het Benelux kampioenschap, maar het is een ander team, een andere baan en er komt veel kijken bij het rijden van een 24 uursrace."

"Het weekend begon met wat problemen door een haperende versnellingsbak, waardoor we niet konden trainen voorafgaand aan de kwalificatie. Desondanks reden we toch de vierde tijd. De gemiste tijd in de training was erg jammer, omdat alle coureurs van het team hier nog niet gereden hadden. Daarnaast hadden we de setup nog niet goed. Gelukkig is er na de kwalificatie nog een training om aan het rijden in het donker te wennen. Het was mijn eerste keer in het donker en dat was erg cool."

"De sfeer bij de start was geweldig en dat is het hele weekend zo gebleven", vervolgt Vermeulen. "Het is indrukwekkend als je 50 auto's op de grid ziet staan. Na de start klommen we naar P3, waarna ik voor het eerst mocht instappen. Het was geweldig. Er is geen ruimte voor fouten, want als je het verpest, verpest je ook de race voor je teamgenoten. Ik hou wel van dit soort druk. Het is compleet anders dan tijdens een sprintrace van 30 minuten. In een stint van 2 uur moet je veel meer plannen. Je moet brandstof sparen, op de auto letten. Na mijn stint vochten we om de leiding in onze klasse, dus dat gaf een goed gevoel. Ik dacht dat we voor de winst kon strijden, maar in de nacht hadden we een mechanisch probleem waardoor we een uur verloren. P1 en P2 waren uit het zicht, want een gat van 30 minuten maak je nooit meer goed. We hadden nog 10 uur te gaan en moesten blijven vechten."

Vermeulen heeft veel opgestoken van zijn eerste 24 uursrace. "Dit was mijn mooiste race-ervaring tot nu toe. Ik ben heel tevreden met mijn snelheid en de manier waarop ik gereden heb. Het rijden in de nacht heeft me waardevolle ervaring opgeleverd. Dat kun je in een simulator niet nabootsen. P3 is een goed resultaat gezien de technische problemen. We gaan ons voorbereiden op de 24 uur van Dubai waar ik ga rijden voor GP Elite. Eerst is het tijd voor de sprintraces. Deze week hebben we een testdag in Assen en daarna staat ronde 5 van de Carrera Cup op het programma. Ik hoop dat ik in Barcelona veel geleerd heb dat me kan helpen in Assen. Ik kijk er al naar uit."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS