Karting • GK4 Kartseries

Podium voor Axel van den Berg en P5 voor Tess Verschoor van KCR Racing in Genk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2021 13:50 • Print artikel

GENK – De karters van topteam KCR Racing bewezen afgelopen weekeinde in Genk opnieuw hun kwaliteiten. Naast de podiums van Gijs de Zeeuw en Nick Ho, werd Axel van den Berg uit Sint Willebrord tweede in de X30 Senioren Nationaal-klasse. Zijn teamgenootje Tess Verschoor uit Roosendaal werd knap vijfde op de kartbaan van Genk in haar eerste outdoorseizoen als kartster.

Axel van den Berg

“Ik ben echt blij met die tweede plaats”, zei Axel. “Tijdens de eerste race van het kampioenschap in Mariembourg kreeg ik na een aantal ronden de meatball-vlag (een verplicht bezoek aan de pitstraat wegens een technisch defect aan de kart, red.) omdat mijn kettingkast loszat. Dan ben ik blij dat ik nu een podiumplaats heb.”

De eerste race in Genk ging niet zo goed, zei de snelle Brabander. “Ik zakte van zeven naar twaalf door de regen en de verkeerde afstelling, want we hadden geen tijd meer om de kart op een goede regenafstelling te zetten.” Dat resulteerde in een twaalfde plaats in de eerste heat. “Daarna ben ik in de tweede race nog van twaalf naar vier gereden. En nou ben ik dus tweede geworden. Ik ben wel blij ja”, aldus Axel na zijn mooie inhaalslag, die hem naar het podium en een mooie beker leidde.

Officieel is het zijn tweede jaar bij de Senioren, maar zelf ziet hij het als zijn eerste jaar. “Door corona heb ik vorig jaar maar één wedstrijd gereden. Dus dit is mijn eerste echte seizoen. De rijstijl bij de Senioren is iets agressiever dan bij de Junioren. Dat is leuker, ook omdat het sneller gaat. Ik was er gelukkig best snel aan gewend.” Zijn ambitie is groot: “Ik wil kampioen worden.”

Ook zijn teamgenootje Tess Verschoor liet in Genk zien wat ze in haar mars heeft. Al was ze niet helemaal tevreden met haar vijfde plaats. “Het had wel beter gekund. Ik had niet het resultaat wat ik echt wilde, wat ik kon”, legde ze uit. “Ik wilde gewoon een podiumplaats natuurlijk. Door een aantal foutjes ging het niet helemaal top.”

Tess Verschoor

“De snelheid was er wel voor de top drie, dus dat is wel zonde. In Venray (waar de vorige ronde van het kampioenschap werd gehouden, red.) had ik de pech dat ik eraf was gereden in race één en toen in een ambulance moest.”

Afgelopen weekeinde werd ze in de eerste race negentiende en daar was ze niet tevreden over. Daarna ben ik teruggereden naar voren, dus dat is wel goed.” Ze werd negende in de tweede race. “Ik had een goede snelheid, al kwam die er niet helemaal uit.” Toch boekte ze knap tien plaatsen winst ten opzichte van race 1.

Er waren verzachtende omstandigheden. Nadat zij het karten leerde op de indoorbaan van Kart Centre Roosendaal, racet ze nu outdoor. “Het is pas mijn eerste volledige seizoen, dus ik kan nog veel leren. Ik mag nog wel wat verder vooraan eindigen. Uiteindelijk, als je mijn ervaring vergelijkt die van de rest, is het best wel goed. En van ieder foutje kun je leren!”

Tess Verschoor en Axel van den Berg bedanken team KCR Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS