Formule 1

Plan A en Plan B van Sergio Pérez en ziet Max Verstappen liever Nico Hülkenberg?

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2020 11:46 • Print artikel

Sergio Pérez heeft nog vraagtekens voor volgend jaar. Is de Mexicaan überhaupt nog wel actief in de Formule 1. Tegenover de Spaanstalige media vertelde Pérez dat zijn plan A is om voor Red Bull te racen, ondanks dat het team zegt dat ze niets aankondigen voor het einde van het jaar. “Plan B is om een sabbatical te nemen”, benadrukte Pérez verder. “Wanneer ik volgend jaar niet in de Formule 1 rij, wil ik tijd nemen om er erg goed over na te denken wat ik ga doen. Ik heb mijn opties om in 2022 terug te keren, maar ik wil alles erg goed analyseren. Is er de mogelijkheid om mij bij een goed project te voegen of wil ik niet langer doorgaan in de F1.” Er zijn mensen in de F1-paddock die zeggen dat Verstappen een veto heeft uitgesproken binnen Red Bull, omdat hij liever Nico Hülkenberg als kandidaat wil.

Sergio_Perez_Nr11_GP_Bahrein

“Ik weet het niet”, reageert de Mexicaan op de geruchten. “Ik weet niet of hij tegen mij is, maar uiteindelijk, Max - evenals iedere coureur - wil iemand aan zijn zijde die hem kan pushen. En ik zie niet in waarom ik dat niet kan zijn.”

Een mogelijkheid van een ander klasse, zoals de IndyCar, ziet de coureur van Racing Point niet zitten. “Geen andere categorie trekt mijn aandacht”, aldus Sergio Perez, waarna hij toegeeft dat Aston Martin gebruikt gemaakt heeft van een clausule om zijn driejarig contract te ontbinden. “Er was een optie van beide kanten en zij waren in de gelegenheid om deze optie in een beslissing om te zetten”, legt de 30-jarige coureur uit.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS