Formule 1

Pittige strijd verwacht in Mercedes-kamp: "Later zal hij 'verslijten' door de meedogenloosheid van Lewis"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2021 19:50 • Print artikel

Voormalig F1-coureur David Coulthard gelooft dat de manier waarop George Russell zich ontwikkelt hem volgend seizoen in zijn strijd met Lewis Hamilton bij Mercedes, zijn toekomst in de Formule 1 zal bepalen. De 23-jarige Brit bereidt zich voor op een teamstrijd met een landgenoot die dertien jaar ouder is. Komend seizoen neemt hij de plaats van Valtteri Bottas in bij de regerend wereldkampioen.

F1 Lewis Hamilton


De komst van een hongerige jongeling die snel zal willen laten zien dat hij de capaciteiten heeft om zelf rijderstitels te veroveren, betekent voor Hamilton een ander soort uitdaging.

Bottas op zijn beurt werd destijds naar het team gehaald na het plotselinge pensioen van Nico Rosberg aan het einde van 2016. Hoewel hij ambieerde kampioen te worden, is hij altijd in de schaduw van Hamilton gebleven.

Dat zal echter veel minder waarschijnlijk het geval zijn met de ambitieuze Russell - en Coulthard denkt dat hoe de dynamiek tussen hem en Hamilton zich ontwikkelt, zal bepalen of de huidige Williams-coureur echt voorbestemd is voor de top.

De Schot suggereerde op Channel 4 dat het een pittige strijd zal worden tussen Hamilton en Russell en zei: "Het zal de 'making of' zijn van George tegen de beste coureur van een paar generaties."

"Dit is waar George Russell een toekomstig wereldkampioen wordt. Tot nu toe is hij door geen van zijn teamgenoten gepusht. Dat bij Lewis heel anders zijn. In het begin zal hij energiek de strijd aanvangen. Later zal hij 'verslijten' door de meedogenloosheid van Lewis, en dat is het punt waarop hij als man zal groeien."

Mercedes-teambaas Toto Wolff had het zwaar met het managen van een steeds bitterder wordende samenwerking tussen Hamilton en Rosberg, maar benadrukt dat alle lessen daaruit zijn geleerd.

Op de vraag of hij voorbereid was op een mogelijke Hamilton/Rosberg-situatie met de komst van Russell, antwoordde Wolff: "Nee, elke relatie is anders. Ik denk dat we veel geleerd hebben sinds de jaren met Nico en we zullen in staat zijn om met de situatie om te gaan."

"Ik denk dat George ontzettend veel zal leren van Lewis, want hij is de beste coureur die er ooit is geweest. Dus naar mijn mening moeten we hem gewoon de tijd geven. Hij zal het onderwerp zeker benaderen en zeggen 'nou, ik heb geen tijd nodig, ik ga er vol voor'. Maar hij zal tijd nodig hebben. Als de juiste dynamiek en het juiste momentum in het team wordt houden en dan gaat het gewoon goed komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS