Formule 1

Pirelli verwacht een one-stop-strategie voor de Grand Prix van Steiermarken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2020 12:39 • Print artikel

SPIELBERG - Formule 1's bandenfabrikant Pirelli gaf aan dat de one-stop-strategie de favoriete aanpak zal zijn voor de 71-ronde Grand Prix van Steiermarken van vandaag,

PIRELLI F1


Na het slechte weer van zaterdag, waarbij de stortregens de kwalificatiesessie hebben vertraagd, wordt verwacht dat het zonnige en warme weer op zondag terugkeert naar Spielberg. Volgens de prognose zal de temperatuur echter niet boven de 22 graden stijgen, wat betekent dat de Grand Prix van Steiermarken in iets koeler weer zal worden verreden dan de Grand Prix van Oostenrijk van afgelopen weekeinde.

Het kleine temperatuurverschil zou de aanpak van de 71 ronden van zondag door de teams enigszins veranderen. Omdat de kwalificatie nat was, hebben de coureurs een vrije keuze aan gladde banden om de race morgen te beginnen.

Volgens de berekeningen van Pirelli is de theoretisch snelste manier om op de zachte band te starten gedurende 28 tot 33 ronden en dan de race op de harde compound af te sluiten.

De op één na snelste strategie is om 30 tot 35 ronden op de mediumband te starten en dan over te schakelen op de zachte band tot het einde. Deze strategie kan ook omgekeerd worden, in plaats daarvan starten op de zachte band en eindigen op de mediumband voor de laatste stint. Bijna net zo snel is een one-stop met een start op de mediumband voor 24 tot 30 ronden, dan op hard naar de finish.

Tot slot is een twee-stopper zeker langzamer: twee stints op de zachte band voor 24 tot 26 ronden elk, dan medium tot het einde.

De aanbeveling van Pirelli is interessant, want het bedrijf uit Milaan gaf voor de Oostenrijkse Grand Prix aan dat de soft-hard en medium-hard one-stop-strategieën even snel zijn, terwijl de iets koelere temperaturen die zondag worden verwacht, de soft-hard-strategie zouden kunnen bevoordelen ten opzichte van de medium-hard-optie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS