Formule 1

Pirelli-manager Mario Isola: "Vanwege verwachte bandenslijtage voorspelden we een twee-stopstrategie"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 november 2021 17:01 • Print artikel

De Grand Prix van Qatar kende veel problemen voor de Pirelli banden. Een zaak die snel geanalyseerd moet worden, maar die ook weer eens laat zien hoe kwetsbaar hoogwaardige techniek kan zijn als het tot het uiterste beproefd wordt. Er was wel degelijk van tevoren over nagedacht door Pirelli. Pirelli Motorsports-manager Mario Isola: "We voorspelden een twee-stopstrategie in Qatar vanwege de gegevens over bandenslijtage die we vrijdag verzamelden. Daarentegen waren de Alpines, zeker geholpen door de Safetycar-periode een voorbeeld van bandenmanagement waarbij rust aan hun versleten Pirelli's werd geboden. Fernando Alonso reed zelfs met een one-stop-strategie naar de derde plaats, zijn eerste podium sinds 2014! En ook zijn teamgenoot Esteban Ocon reed naar het einde met slechts één stop."

Ferrari_bandenwissel

Voor de race vielen deze strategieën echter niet goed bij de ingenieurs van Isola en Pirelli, die zich zorgen erover maakten: “We hadden zeker een paar teams die een one-stop-strategie probeerden, want hier is het moeilijk om in te halen, uiteindelijk ze deden het niet. Ze wilden geen tijd verliezen in de pits. Maar de reden waarom we een twee-stopstrategie voorspelden, was vooral vanwege de gegevens over bandenslijtage die we vrijdag verzamelden. Met name de slijtage linksvoor was behoorlijk hoog. In de race waren bijvoorbeeld linksvoor en linksachter beide voor 100 procent versleten. Maar de reden waarom we alleen linksvoor een lekke band hadden, moet worden onderzocht”, aldus een ebricht van GrandPrix247. Mario Isola bevestigde dat de defecte banden naar het hoofdkantoor van Pirelli zijn gebracht om door hun technici te worden geanalyseerd.

Mario-Isola-01_Pirelli_F1_boss
Mario Isola, hoofd motorsport van Pirelli

Pirelli_Formule_1

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS