Formule 1

Pirelli kende veel bandenproblemen in Qatar, Mario Isola: "We moeten het begrijpen en ons afvragen of..."

Uitgegeven door Peter Vader • 23 november 2021 11:54 • Print artikel

De Grand Prix van Qatar werd getypeerd door lekke banden. Na de race legde Mario Isola, hoofd motorsport van Pirelli, uit welke van de banden het meest te lijden hadden van de, voor de MotoGP gemaakte, Losail-kerbs: “Linksvoor, omdat het de meest belaste band is, maar ik wil niet zeggen dat dit werd veroorzaakt door overmatige energie of iets dergelijks. Het eerste dat ik kan delen, is dat alle banden behoorlijk versleten waren, bijna 100 procent! Dat we moeten nu leren begrijpen en ons afvragen of ze werden veroorzaakt vóór het verlies van druk of na het verlies van druk. We wachten op telemetriegegevens van de teams.”

Pirelli bandenmanagement Qatar

“De telemetriegegevens zijn een heel belangrijk element om te begrijpen of het drukverlies plotseling was en wat het tijdstip daarvoor was. Alle coureurs konden terug naar de pits, dus ze verloren de druk, maar was het binnen een tijdsbestek dat genoeg was om de auto onder controle te houden en terug te gaan naar de pits. We zien hier veel aanrijdingen op hoge snelheid met de curbstones. Het is geen geheim dat auto's ook schade hadden aan het chassis, aan de vloer, aan de spatborden, enzovoorts. Wanneer een band versleten is, is deze minder bestand tegen curbstones, grote schokken, of schokken met hoge energie. Dan kan het gebeuren dat ze druk beginnen te verliezen, en je moet of de band verwisselen of je bent lek.”, aldus Mario Isola van Pirelli volgens een bericht van GrandPrix247. Het bandenmanagement blijft een moeilijke zaak, wordt vervolgd…

Mario-Isola-01_Pirelli_F1_boss
Mario Isola, hoofd motorsport van Pirelli

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS