Formule 1

Pirelli-baas Mario Isola verrast over optreden Max Verstappen: “Dat zie je ook niet elke dag…”

Uitgegeven door Peter Vader • 1 augustus 2022 14:52 • Print artikel

Pirelli's motorsportbaas Maria Isola was zeer verrast door het optreden van Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Het was niet zozeer de tactiek van Max Verstappen en Red Bull, waar Pirelli-chef Mario Isola van onder de indruk is, zo legt hij uit terwijl hij zichzelf op de borst klopt: "Wij hadden al aangegeven dat dat een goede strategie was en dat werd zo enkel bevestigd", aldus Isola. "Het is puur de performance van Verstappen (die hem versteld doet staan, red.). Om de race te winnen, nota bene na een spin en startend vanuit tiende positie..., dat zie je ook niet elke dag."

Mario-Isola-01_Pirelli_F1_boss

De manier waarop Verstappen de auto onder controle hield in die spin, kan volgens Isola de bandenschade voor Verstappen beperkt hebben, zo legt hij uit in een bericht van RacingNews365, als hem gevraagd wordt of de banden niet méér sporen van schade hadden moeten vertonen. "Ik denk dat de banden te allen tijde in mindere of meerdere mate zijn blijven draaien, in plaats van dat er een flinke flatspot ontstond. Hij heeft nadien ook geen moment over vibraties geklaagd via de radio, dus dat toont aan dat de banden zich goed hebben gehouden."

Max_Verstappen_winst_Hongarije

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS