Formule 1

Pietro Fittipaldi blijft reserverijder bij Haas F1: "Het heeft me alleen maar geholpen"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 20 februari 2021 20:01 • Print artikel

Pietro Fittipaldi, de jonge Braziliaan die vorig jaar Romain Grosjean verving in de laatste twee wedstrijden van het seizoen na de enorme crash van Grosjean in de openingsronde van de Grand Prix van Bahrein blijft, reserverijder bij Haas.

pietro Fittipaldi Haas F1


De kleinzoon van de tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi reed de Haas in Sakhir naar de 17e plaats en in Abu Dhabi was de 19e plek zijn deel. "Ondanks de minimale voorbereiding, heeft hij ongetwijfeld goed werk geleverd", aldus teambaas Gunther Steiner. "Hij raakte op dat moment niet verstrikt in problemen. Pietro toonde geduld en uiteindelijk deed hij wat hem gevraagd werd: hij bracht de auto naar de finish in Bahrein en Abu Dhabi".

"Die race-ervaring uit de eerste hand zal alleen maar waarde toevoegen aan zijn rol binnen het team. We kijken ernaar uit om met Pietro samen te werken en hem het hele jaar door weer bij ons te hebben."

Pietro Fittipaldi is blij met zijn rol en kijkt uit naar het begin van het seizoen. "Ik ben Gene en Gunther dankbaar voor deze kans die ik wederom krijg. Ik werk nu al een tijdje met deze ingenieurs en heb het gevoel dat het één grote familie is bij Haas."

"Het is me een groot genoegen om met het team te kunnen blijven werken. Met de twee races die ik vorig jaar heb gereden, heeft het me alleen maar geholpen om nog meer ervaring op te doen, en ik weet zeker dat dit me zal helpen om meer bij te dragen aan het resultaat voor het team", besluit de 24-jarige coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS