Formule 1

Pierre Gasly was compleet verbouwereerd: "De brand was een rare vervelende verrassing"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 24 oktober 2020 05:10 • Print artikel

Pierre Gasly moest halverwege de tweede vrije training op Portimão zijn auto aan de kant zetten. Vanuit het niets kwamen er in een keer behoorlijk wat vlammen uit zijn Alpha Tauri. Gasly was hierdoor verrast, want hij kreeg geen enkele waarschuwing dat er iets mis was.

Pierre Gasly

"Er was echt niets aan de hand", vertelde Pierre Gasly aan Formula1.com. "Ik kreeg geen enkele waarschuwing dat er iets mis was. Ja, vijf seconden voordat het gebeurde. Ik had in een keer niets meer, alles viel uit. We moeten nog onderzoeken wat er gebeurde, maar ja dat is niet zo makkelijk als alles in de brand staat. Dus we moeten het nu goed analyseren, zodat we begrijpen wat er aan de hand was. Het is niet ideaal, omdat we nu niet met de soft band konden rijden. We hebben nu alleen de informatie van de ochtend, omdat het ook een nieuwe baan is."

"Het is jammer dat je dan op deze manier tracktijd verliest, maar we kunnen er niets aan doen. We gaan nu kijken naar de data van Daniil Kvyat. De snelheid ziet er wel netjes uit voor ons, maar ik voel me nog niet echt comfortabel in de auto op deze baan. Zaterdag hoop ik dat te verbeteren. Hopelijk kunnen we veel rijden, zodat we de verloren tijd een beetje goed kunnen maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS