Formule 1

Pierre Gasly trekt deur dicht: "AlphaTauri heeft me een betere coureur gemaakt"

Uitgegeven door Bart • 7 december 2022 08:01 • Print artikel

Na zes seizoenen neemt Pierre Gasly afscheid van het team van AlphaTauri. De 26-jarige Fransman reed alleen in 2019 een half jaar bij Red Bull als teamgenoot van Max Verstappen en maakt komend jaar de overstap naar Alpine. Gasly maakte veel mee bij Toro Rosso/AlphaTauri en is het Italiaanse team enorm dankbaar.

Gasly Monza


Naast Sebastian Vettel is Gasly de enige coureur die het team uit Faenza een overwinning heeft bezorgd. In 2020 zegevierde hij op spectaculaire wijze op het circuit van Monza. Nu komt er een einde aan een tijdperk. "Het is een moeilijk afscheid, omdat ik al mijn seizoenen in de Formule 1 voor dit team heb gereden", zegt Gasly op de website van de F1. "Ik heb meer tijd met het team doorgebracht dan met mijn eigen familie, broers, ouders en vrienden. Ik ken al die gasten persoonlijk en dit is echt het einde van een hoofdstuk."

Absoluut hoogtepunt was uiteraard die zege in Monza. "Ik zal alles blijven herinneren wat ik bij dit team heb meegemaakt. Mijn eerste race in de Formule 1, mijn eerste podium en mijn eerste overwinning. Dit team heeft me zeker een betere coureur gemaakt en ik ben iedereen dankbaar voor alle prestaties die we samen behaald hebben. We hebben drie geweldige podiums kunnen vieren en dat zal ik nooit vergeten. Ik verlaat het team als een trotse racewinnaar voor het team. Alleen Sebastian Vettel heeft dat ooit gedaan en dat voelt zeker heel speciaal. Het was een geweldig avontuur en ik heb er enorm van genoten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS