Formule 1

Pierre Gasly snap straf niet: "Ik zag dat Fernando er zat, ik zag ook dat Sergio er was"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2021 16:02 • Print artikel

Pierre Gasly kreeg tijdens de

Grand Prix van Turkije vijf seconden straf voor zijn aanrijding met Fernando Alonso. De Fransman tikte de tweevoudig wereldkampioen in de eerste bocht van de baan, nadat hij naar eigen zeggen was gesandwicht door de Alpine-coureur en Sergio Pérez in de Red Bull.

Pierre Gasly F1


“Gasly probeerde bocht in te gaan met Pérez aan de binnenkant en Alonso aan de buitenkant”, besloten de stewards. “Alonso lag licht voor Gasly bij het uitgaan van de bocht, toen beide auto’s contact maakten, waardoor Alonso spinde. De stewards besloten dat Gasly hoofdzakelijk fout was voor de aanrijding, omdat hij niet genoeg ruimte liet voor Alonso aan de buitenkant. Er moet ook op gewezen worden dat dit incident niet te beschouwen was als een onvermijdelijk contract in bocht 1 tussen de twee auto’s, aangezien Gasly niet tussen de twee auto’s zat toen hij de auto van Alonso raakte”. De Fransman gelooft dat hij die ruimte niet had tussen de twee coureurs.

“Er was een contact en ik heb de beelden nog niet echt gezien”, zei de AlphaTauri-coureur na de race. “Het was krap met Sergio aan de binnenkant naast me en met Fernando aan de buitenkant. Maar ja, er was een contact. Ik kreeg de straf, ik weet niet of die juist was of niet. Ik moet eerst de beelden bekijken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS