Formule 1

Pierre Gasly geeft tekst en uitleg: "Ik kwam in de sandwich tussen Sergio Perez en Fernando Alonso"

Uitgegeven door Bart • 12 oktober 2021 03:02 • Print artikel

Pierre Gasly begon als vierde aan de Grand Prix van Turkije en kwam na 58 ronden als nummer zes over de finish. De Fransman kwam in de eerste bocht in het gedrang en tikte Fernando Alonso in de rondte. Daarvoor werd de AlphaTauri-coureur bestraft met een tijdstraf van 5 seconden, maar dat verpestte zijn race niet.

Pierre Gasly Lewis Hamilton


"Ik ben heel blij dat ik in de top 6 ben gefinisht", aldus Gasly op de website van zijn team AlphaTauri. "Dit is één van de beste prestaties van dit seizoen, zeker in deze lastige omstandigheden. Ik finishte op slechts 10 seconden van het podium en dat na een tijdstraf van 5 seconden. Dat is echt goed van ons."

"De aanrijding in de eerste bocht was ongelukkig. Ik kwam in de sandwich tussen Sergio Perez en Fernando Alonso. We raakten elkaar heel licht, maar dat was genoeg voor Alonso om te spinnen. Ik wil mijn excuses naar hem maken. Daarna was onze snelheid erg sterk en ik ben heel tevreden met de prestatie van de auto dit weekend. Het is mooi om direct vanaf vrijdag heel snel te zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS