Formule 1

Pierre Gasly betaalde de hoofdprijs voor fout: "Ik ben erg over de zeik, we hadden..."

Uitgegeven door Luke Merkx • 10 mei 2021 18:28

Pierre Gasly kende een relatief lastig weekend in Barcelona. De Fransman kwalificeerde zich slechts als twaalfde voor de GP van Spanje en ook tijdens de start van de race liep het niet lekker: de AlphaTauri-coureur stelde zijn bolide verkeerd op op de grid, wat hem een tijdstraf van vijf seconden opleverde. Gasly: “Ik ben erg over de zeik, we hadden makkelijk negende kunnen worden.”



Gasly stopte vroeg tijdens de race om de schade te beperken. De teamgenoot van Yuki Tsunoda kwam binnen tijdens ronde achttien en diende zijn tijdstraf gelijk in. Dat leidde ertoe dat de Franse coureur terug de baan op kwam op de negentiende positie. Ondanks het feit dat Gasly lange tijd achteraan het veld reed, knokte hij zich knap terug naar de tiende stek. Vooral na de tweede pitstop was Gasly zijn snelheid erg goed.

“Ik probeer mijn positie op de start grid altijd te maximaliseren. Dit keer maximaliseerde ik iets te veel: ik stelde mijn auto verkeerd op voor de start en dat leverde me een tijdstraf op. Daar betaalde ik uiteindelijk een flinke prijs voor. Als we de vijf seconden straf niet hadden gehad was ik waarschijnlijk voor Ocon geëindigd op plaats negen”, zei Gasly tegenover F1.com.

Ondanks dat de Fransman Barcelona verliet met gemengde gevoelens, stelde hij dat er toch wat lichtpuntjes waren voor het AlphaTauri-team in Barcelona. “Onze laatste stint was erg goed. We waren snel en konden relatief gemakkelijk overhalen.” Gasly sloot af: “Wel ben ik van mening dat we nog het één en ander moeten verbeteren aan onze auto om het gevecht met Ferrari en McLaren aan te kunnen gaan. Over heel de linie genomen zijn we op dit moment nog niet snel genoeg.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS