Formule 1

Pierre Gasly: "Snelheid uit triple header meenemen naar rest van 2021"

Uitgegeven door Bart • 22 september 2021 10:52 • Print artikel

Pierre Gasly kijkt met een zeer positief gevoel terug op de triple-header Spa-Francorchamps, Zandvoort en Monza. De race in ItaliŽ was dan weliswaar snel voorbij voor de AlphaTauri-coureur, maar de snelheid was erg goed. De Fransman kwalificeerde zich in Spa en Monza als zesde en vertrok bij de Dutch Grand Prix zelfs vanaf P4. Die snelheid wil Gasly maar wat graag meenemen naar het restant van 2021.

Pierre Gasly


"Het weekend in Monza eindigde erg slecht voor het team, voor mij en voor Yuki", aldus Gasly op de website van AlphaTauri. "Er zat veel meer in, de auto ging tot de race echt super goed en ik had een erg goede kwalificatie. De race was jammer, zeker omdat we sinds de zomerbreak zo goed presteren. Dat geeft goede hoop voor de rest van het seizoen. Ik denk dat we in alle races competitief kunnen zijn. Het was goed dat we in ItaliŽ de gridstraf hebben gepakt. Hopelijk redden we het de rest van het jaar met deze motor, want dan hoeven we geen nieuwe gridstraf te pakken."

Nu komt Rusland eraan en Gasly kijkt uit naar het weekend in Sochi. "Vorig jaar haalde ik Q3 en finishte ik in de top 10. Ik hou wel van deze baan, al lijken veel bochten wel op elkaar. De laatste sector is best technisch en de lange rechte stukken geven genoeg kansen om in te halen. Het feit dat het circuit in het Olympisch park ligt, zorgt voor een echte sportsfeer. De eerste keer dat ik hier was met de Formule 2 was dat nog niet het geval. Nu is het een stuk beter."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS