Formule 1

Pierre Gasly beleeft totaal andere race dan teamgenoot Ocon: "Op de harde band hadden we het zwaar"

Uitgegeven door Bart • 21 november 2023 09:02

Pierre Gasly begon als vierde aan de Grand Prix van Las Vegas, maar het was zijn teamgenoot bij Alpine Esteban Ocon die op P4 finishte. En Ocon was op P16 gestart. Voor Gasly was het een teleurstellende race, want hij eindigde net buiten de punten op P11.

Gasly Ocon


"Het was een teleurstellende race om van vierde op de startgrid terug te zakken naar P11", zegt Gasly op de website van Alpine. "Er zijn veel zaken waar we nog eens goed naar moeten kijken, want we wilden uiteraard meer dan dit. Onder lastige omstandigheden had ik nog wel een goede start, de eerste stint was goed en we reden comfortabel in de top 4."

"Vanaf het moment dat we op de harde band gingen rijden, hadden we het zwaar. We hadden veel slijtage en de hele tweede stint was een uitdaging. Zo werd het een frustrerende avond en dat was heel jammer. Aan de andere kant was het een goed weekend voor het team met een vierde plaats in de kwalificatie en een vierde plaats in de race voor Esteban. We gaan deze race analyseren en vervolgens proberen we er het beste van te maken tijdens de slotrace in Abu Dhabi."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS