Formule 1

Piastri ziet 2022 als jaar vol met kansen

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 januari 2022 14:16

Afgelopen seizoen werd Oscar Piastri kampioen in de Formule 2, een stoeltje in de Formule 1 voor 2022 zit er niet in, en terug gaan naar de Formule 2 mag niet als je kampioen bent geworden. Hij moet dus aan de zijlijn toekijken, maar hij beschouwd het niet als een verloren jaar.

null

De Australiër werd na een uitmuntend debuut seizoen in de Formule 2 direct kampioen. In de regelgeving van het kampioenschap staat dat je niet mag terugkeren in de klasse als je kampioen bent geworden.

Er kwam dit jaar één stoeltje ter beschikking in de Formule 1 vanwege het vertrek van ‘The Iceman’ Kimi Raikkonen. Dit stoeltje werd overgenomen door Guanyu Zhou. De Australiër geboren in Melbourne moet in 2022 dus plaatsnemen op de reservebank. Hij hoopt in 2023 wel in te kunnen stappen in de Formule 1.

Piastri komt uit de opleidingsstal van Alpine en is ook de test coureur van het team. Piastri beschouwd 2022 zeker niet als verloren, hij hoopt te kunnen leren van Alonso en Ocon. Tegen Motorsport.com laat de Alpine-junior weten dat hij met zijn werk in de simulator zal proberen een steentje bij te dragen.

“Naast het rijden zijn er nog veel andere zaken die een Formule 1-coureur succesvol maken. Een van de belangrijkste onderdelen in mijn rol, is om zoveel mogelijk te leren van Alonso en Ocon. Leren hoe zij bepaalde zaken benaderen en welke suggesties ze geven aan de engineers", aldus Piastri over zijn werkzaamheden voor 2022.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS