Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Phoenix Racing scoort tweede 1-2-zege op rij in NLS8 op Nürburgring-Nordschleife

Uitgegeven door Miguel Bosch • 25 oktober 2022 08:01 • Print artikel

Voor de tweede keer in twee weken heeft Scherer Sport Team Phoenix een 1-2-overwinning behaald in de VLN Nürburgring Endurance Series (NLS) op de Nordschleife. In de Pagid Racing 46. DMV Münsterlandpokal reed de #16 Audi R8 LMS GT3 van Kuba Giermaziak en gastrijder Kelvin van der Linde op vrij eenvoudige wijze naar de derde zege van het seizoen. Adrenalin Motorsport Team Alzner Automotive-coureurs Daniel Zils, Oskar Sandberg en Sindre Satsaas stelden vroegtijdig het NLS-kampioenschap veilig.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Een trage start zag polesitter Frank Stippler in de #5 Scherer Sport Team Phoenix een handvol plaatsen verliezen terwijl Tim Heinemann in de #4 Falken Motorsports Porsche 991.2 GT3R en Alessio Picariello in de #30 Dinamic Motorsport Porsche 991.2 GT3R in de eerste ronde om de koppositie streden waaruit Picariello als leider tevoorschijn zou komen. Zijn eerste positie was echter maar van korte duur omdat Stippler zich al snel had herpakt en de weg naar voren had ingezet. Na een knallende driestrijd tussen Stippler, Heinemann en Van der Linde aan het einde van de eerste ronde waarbij de routinier vanaf plaats vier naar twee klom, deed Stippler aan het einde van de tweede ronde in Tiergarten eenzelfde poging bij Picariello. Een schouderduw van de Belg hield Stippler nog even af, maar in de Mercedes Arena ging de blauwe Audi alsnog aan de Porsche voorbij.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Halverwege de wedstrijd kwam Van der Linde een ronde eerder dan de leiders binnen om zijn bolide aan Giermaziak te overhandigen. Door de kortere pitstop nam de Pool de leiding in handen en hield deze tot aan de geblokte vlag vast. Een korte regenbui leek nog enige uitdaging te bieden, maar de regen bleek van korte duur en de baan droogde weer snel op. Met een voorsprong van bijna een halve minuut op de Phoenix Audi van Frank Stippler en Vincent Kolb pakte Giermaziak zijn derde overwinning van het seizoen.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Teleurstelling was er bij het Falken-team dat in de laatste bochten van de race de derde plaats van de #11 Schnitzelalm Racing Mercedes-AMG GT3 afpakte, maar als zevende geklasseerd werd als straf voor het overschrijden van de maximumsnelheid in een Code 60-zone. Door de tijdstraf konden Kenneth Heyer, Marcel Marchewicz en Marek Böckmann het eerste podiumresultaat voor Schnitzelalm Racing vieren. Plaats 4 was er voor teamgenoten Peter Terting en Carrie Schreiner.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Het Belgische Dinamic Motorsport-duo Alessio Picariello en Adrien de Leener kwam als vijfde over de eindstreep.

Met hun zevende klassezege van het seizoen, stelden Daniel Zils, Oskar Sandberg en Sindre Satsaas met nog één race te gaan het NLS-kampioenschap veilig. Het met een BMW 330i in de VT2-R+4WD-klasse uitkomende trio bezorgde Adrenalin Motorsport daarmee het vijfde kampioenschap op rij.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Colin Caresani, vorig jaar winnaar van de Nederlandse BMW M2 Cup en dit jaar furore makend in de DTM Trophy, beleefde afgelopen weekend zijn vuurdoop op de Nordschleife met een BMW M240i Racing Cup van Schnitzelalm Racing naast GT3-piloten Dennis Lind en Sam Neary. Door een crash van een teamgenoot werd de jonge Nederlander niet geklasseerd. Ook Paul Harkema, de enige andere Nederlander in het veld, viel uit.

Op 5 november vindt de laatste wedstrijd van het seizoen plaats wanneer de in april vanwege koude weersomstandigheden afgelaste NLS2 ingehaald wordt.

VLN Nürburgring-Nordschleife

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS