Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Philipp Eng overtuigend naar zege in Porsche Cup Duitsland op Zandvoort

Met een overtuigende zege bouwde Philipp Eng zijn voorsprong in het klassement van de Porsche Carrera Cup Deutschland verder uit. De Oostenrijker won de eerste race op Circuit Park Zandvoort vanaf pole position. Michael Ammermüller werd tweede, Alex Riberas werd derde.

Eng had de beste start aan het begin van de race en legde hiermee het fundament voor zijn overwinning. Achter Eng volgden Ammermüller, Riberas en de Amerikaan Connor de Phillippi. Op plaats vijf vormde Christian Engelhart een trein. Engelhart reed twee seconden per ronde langzamer dan het leidende viertal.

Daniel Cammish en Nicki Thiim zorgden voor de enige safety car periode. Na een touché belandde Cammish in het diepe grind van de Tarzanbocht. Thiim had ook schade maar kon de pits bereiken. Bij de herstart was de top drie goed weg. De Phillipi nam de rol van Engelhart over en hield de achterliggende coureurs op. Riberas voerde de druk op bij Ammermüller maar hij werd geen bedreiging. Eng won de race, voor Ammermüller en Riberas.

"Ik had een erg goede start en ik probeerde op mijn banden te letten," sprak Eng na de race. "De race was erg lang en Zandvoort is zwaar voor de banden," vervolgde de Oostenrijker. Eng was vol lof over het team. "De auto was zo goed dat ik zelfs in de laatste ronde nog mijn tijd verbeterde."

Wolf Nathan was de enige Nederlander in het veld. De Land Motorsport coureur eindigde op de negentiende plaats, als tweede in het B klassement. "Ik heb er alles uit gehaald wat ik kon, ik ben tevreden. We worden steeds sneller en ik heb leuke gevechten gehad."