Formule 1

Peugeot wil de competitie aangaan: "Er is geen vervanging voor het echte racen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 mei 2022 14:29 • Print artikel

Peugeot keert in Monza terug in het enduranceracen. Het Franse automerk gaat tijdens de vierde ronde van het FIA World Endurance Championship met haar Peugeot 9X8 opnemen tegen Toyota in de LMH-klasse. Inmiddels is er meer dan 10.000 kilometer aan testronden afgelegd met de nieuwe LMH-bolide en heeft de homologatie door de FIA plaatsgevonden, waar tegelijkertijd de aandrijving verder is ontwikkeld op de baan als in de simulator. Hoewel de auto dus nog niet rijdt in Le Mans, gaat deze daar wel aanwezig zijn. In The Village wordt de bolide tentoongesteld en is het officiële team merchandise al beschikbaar voor de fans. Inmiddels is bekend dat de zes vaste coureurs gaan plaatsnemen, maar de indeling van de teams over de twee auto’s wordt in de komende week bepaald. Na de 6 uur van Monza komen de auto’s ook in Fuji en Bahrein in actie.

Peugeot

“De deelname van Peugeot aan de FIA World Endurance Championship is het verdere bewijs van de vindingrijkheid en de langdurige passie van het merk voor de autosport”, zegt Peugeot CEO Linda Jackson. “Het gaat ook een rol spelen bij de essentiële overdacht van de technologie van het circuit naar onze auto’s op de straat, met name op het gebied van de elektrificatie. Om te illustreren hoe serieus we de energietransitie nemen, heeft Peugeot zich gecommitteerd om het volledige modellen gamma tegen 2024 te elektrificeren. We weten dat we op dit gebied moeten uitblinken en racen is cruciaal voor dit doel. Zelfs voordat de Peugeot 9X8 haar racedebuut maakt, hebben de ingenieurs van het programma de hybride systemen al overgedragen aan een van onze straatauto’s, de Peugeot 508 – Peugeot Sport Engineered. Een andere voorbeelden zitten op deze manier in de pijplijn.”

“In Portimăo presenteerde Team Peugeot TotalEnergies haar Peugeot 9X8 Le Mans Hypercar-prototype”, zegt Jean-Marc Finot, directeur van Stellanties Motorsport. “De gedurfde, verfijnde auto omarmt het DNA van het merk van harte en is het product van onvermoeibaar teamwerk tussen onze sport- en ontwerp-afdelingen, versterkt door de niet aflatende steun van onze belangrijkste partners, wiens expertise in hun respectievelijke vakgebieden essentieel is geweest. Succes op het circuit kan alleen bereikt worden door een fusie van vaardigheden.”

“Met de presentatie van de nieuwe raceauto houden we ons aan de belofte die we afgelopen zomer hebben gedaan”, vertelt Olivier Jansonnie van Peugeot Sport. “De Peugeot 9X8 is in feite de fysieke belichaming van het concept dat we in juli 2021 hebben onthuld. De afgelopen maanden was tweeledig en omvatte het vormen van een team, om vervolgens een auto te produceren en haar voor te bereiden op haar competitiedebuut. Met nog maar enkele weken te gaan tot zijn eerste competitieve uitje in Monza, heeft de Peugeot 9X8 al de kilometers gemaakt tijdens het testen op verschillende circuits. Uiteindelijk is er geen vervanging voor het echte racen en kunnen we niet wachten om het potentieel van onze hybride elektrische auto te ontdekken, die in eigen huis is ontwikkeld om onze vaardigheden op het rijke gebied van hybride en op andere gebieden te demonstreren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS