Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot presenteert op 6 juli haar nieuwe hypercar, eind 2021 volgt het circuitdebuut

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2021 08:03 • Print artikel

Peugeot presenteert op 6 juli haar nieuwe Hypercar, waarmee zei op jacht gaat naar de titels in het FIA World Endurance Championship en de winst bij de 24 uur van Le Mans. Alweer anderhalf jaar geleden kondigde het Franse merk haar terugkeer aan en er is inmiddels is hard gewerkt aan de auto, die op 6 juli om 14:00 uur wordt gepresenteerd.

Start 24 uur van Le Mans


Nadat het team eerder bekend maakte dat de auto beschikt over een 2,6 liter twin-turbo V6 en op de voorwielen een 200 kW sterke elektromotor, die samen 680 pk gaan leveren. Daarna werden in februari de coureurs aangekondigd. In de line-up vinden we Paul di Resta, Loïc Duval, Mikkel Jensen, Kevin Magnussen, Gustavo Menezes en Jean-Eric Vergne. Nu is er volgens de Franse editie van Motorsport.com de volgende aankondiging op handen.

De verwachting is dat de nieuwe hypercar aan het eind dit jaar zijn eerste ronden gaat rijden. Peugeot heeft reeds aangegeven dat ze in 2023 de auto wil gaan inzetten. Het automerk is één van de merken die dat jaar haar intrede doet. Het bedrijf heeft net als Ferrari en ByKolles de keuze gemaakt voor een LMH en debuteren in dat jaar. Audi, Porsche, Acura en BMW willen een LMDh inzetten. Dit is een auto die gebaseerd is op het chassis van een LMP2.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS