Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Peugeot op autosalon van Parijs 2022: 3 wereldpremiŤres en een verleidelijk programma

Uitgegeven door Deni Volkers • 16 oktober 2022 20:31 • Print artikel

Het favoriete merk van de Fransen in alle categorieŽn, Peugeot staat van 17 tot 23 oktober 2022 in Parijs, Porte de Versailles, op de Parismotorshow.

Paris autosalon Peugeot

Op een stand van 900 m2 in hal 4, onder de vlag van de belofte van het merk "Alles is mooier met Allure", zal Peugeot 3 wereldpremiŤres tonen, die zowel de versnelde elektrificatie van zijn aanbod als zijn inventiviteit demonstreren:

De innovatieve Peugeot 408 zal te zien zijn op een onconventionele manier, vanuit alle hoeken te bekijken in een grote transparante bol.
De Peugeot E-208 zal zijn superefficiŽnte 100% elektrische aandrijving tonen, met een winst van 15% in vermogen en 10,5% in actieradius.
En, als een show van zijn inzet om al zijn mobiliteitsoplossingen te elektrificeren, zal Peugeot de 100% elektrische #peugeot e-Streetzone scooter onthullen, die tot 112 km kan rijden op ťťn lading.
YouGov Institute jaarlijkse enquÍte gepubliceerd in september 2022

Fans van hoogwaardige elektrificatie kunnen ook de Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar bewonderen, die voor het eerst op een Motor show wordt gepresenteerd, en zijn wegneefje, de Peugeot 508 PSE, met 360 pk hybride vermogen en ontwikkeld door hetzelfde team van ontwerpers en ingenieurs.

Op een speciale stand in hal 3 kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in de waterstofceltechnologie: de Peugeot E-EXPERT HYDROGEN wordt tentoongesteld, maar is ook beschikbaar voor tests op ware grootte rond de show.

Tot slot geeft Peugeot de bezoekers van de show de kans om tijdens de publieksdagen enkele van zijn meest prestigieuze partners te ontmoeten: bestuurders van de Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar, spelers van het Stade Toulousain en Miss France 2022.

Na een lange wachttijd van vier jaar is de Parismotorshow in oktober 2022 eindelijk terug in de Porte de Versailles, en Peugeot zal deze ontmoeting met het Franse en Europese publiek niet missen.

Op het evenement van 2022 zal het merk Lion opnieuw zijn inventiviteit tonen en zijn vermogen om zijn uitgebreide gamma mobiliteitsproducten snel te elektrificeren. De grote ster zal de innovatieve Peugeot 408 zijn, gepresenteerd met een spectaculaire enscenering.

Peugeot 408

Een spectaculaire wereldpremiŤre van de nieuwe Peugeot 408 fastback

Naast de vier modellen van de nieuwe Peugeot 408, die bezoekers kunnen bekijken, zullen de bezoekers de auto niet kunnen missen die is geÔnstalleerd in "La SphŤre", een buitengewone structuur van meer dan 6 meter hoog, transparant en roterend, waardoor bezoekers de vele facetten van het onverwachte ontwerp vanuit alle hoeken kunnen bekijken. "La SphŤre" werd in juli voor het eerst geÔnstalleerd in de Lens van het Louvre voor het filmen van video's die op 4 augustus op sociale media werden vrijgegeven; hij zal een volle week zichtbaar zijn voor iedereen op het Salon!

De nieuwe Peugeot 408 zal de bezoekers van de Motor show opnieuw het bewijs leveren van de inventiviteit van de Peugeot-teams, die een ongekend fastback-silhouet aan de top van het C-segment aanbieden: zowel in de geschiedenis van het merk als op de huidige automarkt is de Peugeot 408 de eerste in zijn soort.

Onverwacht omdat hij anders is, biedt deze buitengewone Peugeot, naast zijn katachtige houding en unieke uiterlijk, uitstekende techniek gericht op efficiŽntie en intelligente elektrificatie, met twee oplaadbare hybride motoren van 180 pk en 225 pk, evenals de emoties die worden geleverd door geavanceerde technologieŽn die zijn gewijd aan rijplezier en instinctief gebruik.

Peugeot 208

Peugeot E-208 en de uitrol van elektrificatie in 2023

Op het gebied van elektrificatie loopt Peugeot voor op de wetgevers. In 2030 zal 100% van de in Europa verkochte modellen van het merk 100% elektrisch zijn, dus 5 jaar eerder dan de wettelijke vereisten. En vanaf 2023 zullen alle Peugeot-auto's geŽlektrificeerd zijn, d.w.z. aangedreven door aandrijfeenheden die ofwel 100% batterij-elektrisch zijn of aangedreven worden door een waterstofbrandstofcel, of hybriden of oplaadbare hybriden.

Om dit doel te bereiken, zal Peugeot in 2023 versneld elektrische en geŽlektrificeerde modellen lanceren: de 3008 en 5008 zullen de eerste voertuigen van de Stellantis-groep zijn die een volledig nieuwe hybride aandrijflijn van 136 pk krijgen, die hun brandstofverbruik met 15% kan verlagen. En naast de lancering van de Peugeot E-308 berline en E-308 SW estate, zal het merk een nieuwe versie van zijn E-208 model aanbieden. Het best verkochte elektrische model in Frankrijk sinds het begin van het jaar.

Voortbouwend op de technologie van de E-308, een nieuwe 115 kW/156 elektromotor (+15% vermogen) en een nieuwe generatie batterij, naast een reeks maatregelen die vanaf 2021 zijn energie-efficiŽntie aanzienlijk hebben verbeterd, kan de actieradius van de nieuwe Peugeot E-208 zelfs meer dan 400 km bedragen. De elektrische efficiŽntie is uitzonderlijk, met een waarde van slechts 12,0 kWh/100 km (nuttige energie/WLTP-bereik), een benchmark onder de elektrische voertuigen van het B-segment.

Deze nieuwe Peugeot E-208 staat op de Peugeot stand.

Peugeot 9x8

Peugeot 9X8: de wedstrijd, een laboratorium voor elektrische modellen van de toekomst

Een van de sterattracties op de stand van Peugeot zal ook de Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar zijn, de innovatieve auto die sinds juli deelneemt aan de Le Mans Hypercar-categorie van het World Endurance Championship (WEC). In 2023 staan Peugeot en de 9X8 op het uitzonderlijke evenement van de 100e editie van de 24 uur van Le Mans.

Met zijn ongekende soepelheid, zijn katachtige uiterlijk en zijn hybride motor (twin-turbo V6 met 707 pk achteraan en elektrische motor met 272 pk vooraan) is de Peugeot 9X8 een laboratorium voor de elektrificatie van de wegmodellen van Peugeot. Te beginnen met de Peugeot 508 PSE, ook aanwezig op de stand in zijn SW-versie: ontwikkeld door hetzelfde team dat de Peugeot 9X8 creŽerde, wordt hij aangedreven door een hybride motor die efficiŽntie en hoge prestaties combineert (360 pk), en uitgerust met een geŽlektrificeerde vierwielaandrijving voor uitzonderlijk rijplezier.

Bezoek hal 3 om de Peugeot E-expert Hydrogen met brandstofcel te testen.

De waterstof brandstofcel, een intrigerende nul-emissie elektrificatie technologie die perfect geschikt is voor zware bedrijfsvoertuigen, wordt al aangeboden op Peugeot's middelgrote bedrijfswagen, de E-expert Hydrogen. Het grote voordeel is dat men in drie minuten waterstof kan tanken, wat een volledig elektrische actieradius van enkele honderden kilometers oplevert, onafhankelijk van de tijd die nodig is om de batterij op te laden.

De brandstofcelexperts zullen aanwezig zijn op een speciale stand in Hal 3, en het zal mogelijk zijn om 30 minuten lang in een Peugeot E-expert Hydrogen rond de Porte de Versailles te rijden in het gezelschap van een merkgenoot.

Met een bereik van 400 km, 100 kW vermogen en 260 Nm koppel kan de Peugeot E-expert Hydrogen tot 1.000 kg laadvermogen vervoeren in een laadvolume van 6,1 m3.

De Peugeot E-Streetzone 100% elektrische scooter voor het eerst op de Peugeot stand

Op de stand van Peugeot in Hal 4, en naast een Peugeot E-Solutions informatiewand gewijd aan de diensten die het merk aanbiedt aan gebruikers van haar geŽlektrificeerde voertuigen, kunnen bezoekers ook de nieuwe elektrische scooter van Peugeot Motorcycles bekijken: de Peugeot E-Streetzone.

De Peugeot e-Streetzone zal verkrijgbaar zijn in twee versies, met ťťn of twee accu's. De laatste biedt een actieradius tot 112 km in ECO-modus.

Dankzij de verwijderbare accu's kan de Peugeot E-Streetzone snel en eenvoudig worden opgeladen via elk stopcontact. Dankzij zijn beproefde chassis en rijgedrag is de Peugeot E-Streetzone van Peugeot Motorcycles het ideale voertuig voor verplaatsingen in stadscentra.

Celebrity evenementen die je niet mag missen!

Peugeot E-scooter

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS