Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot neemt de tijd voor haar keuze van coureurs: "De teamspirit van Peugeot Sport is bepalend"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 december 2020 07:03

Peugeot heeft geen haast om de coureurs voor haar nieuwe LMH-programma aan te kondigen. Het Franse merk doet in 2022 haar intrede in de topklasse van het FIA World Endurance Championship.

PEUGEOT HYBRID4 500KW


“Op dit moment hebben we contact met enige coureurs”, reageerde PSA Motorsport directeur Jean-Marc Finot. “Er is geen haast bij, omdat de auto toch niet voor het einde van 2021 rijdt. Dus gaan we de coureurs kiezen op basis van hun prestaties, spirit en hoe ze passen in de filosofie van Peugeot Sport. We bouwen ons team als één Peugeot-team, met een erg sterke spirit.”

Ervaring met hybride en elektrisch racen is zeker een pré bij het Franse merk, dat als onderdeel van de PSA Groep al ervaring heeft met elektrisch racen bij DS Techeetah.

PEUGEOT HYBRID4 500KW


“Veel coureurs zijn geïnteresseerd in dit iconische programma van Peugeot Sport en we zijn in contact met velen van hen”, aldus Finot. “We hebben nog de nodige tijd, omdat de auto niet rijdt voor het einde van 2021 en we nemen ook deze tijd om het best mogelijke team te bij elkaar te krijgen, met de teamspirit van Peugeot Sport!”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS