Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot is ambitieus in het endurance racen: 'Vol gas of niets! Volledige inspanning!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2022 07:24 • Print artikel

Peugeot keert dit weekend terug in het endurance racen. Tijdens de 6 uur van Monza wordt de Peugeot 9X8 Hypercar voor het eerst aan de tand gevoeld tijdens een wedstrijd en neemt de Franse autofabrikant het op tegen Toyota, Glickenhaus en Alpine. Peugeot hoopt met deze eerste race waardvolle informatie voor de verdere ontwikkeling van de auto binnen te halen.

Peugeot 9X8

Een mooi feit is dat de Peugeot 908 LMP1 in 2007 debuteerde bij de Temple of Speed met de 1.000 kilometer van Monza. Zo’n vijftien jaar later is het aan de nieuwe 9X8 om op hetzelfde circuit voor het eerst in actie te komen, nadat de auto op diverse circuits in Europa uitgebreid getest is. Daarnaast zijn er uitgebreide simulator sessies geweest in Satory om volledig voorbereid te zijn op het Italiaanse circuit. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de coureurs van Peugeot staan te trappelen om voor publiek in actie te koen.

“Om een cleane race te gaan hebben dit weekend”, vertelt James Rossiter over het doel van het weekend in Monza. “Om door alle processen te lopen met het team en er voor te zorgen dat we door blijven gaan met verbeteren. We willen het WEC, de wereld en al onze fans precies laten zien hoe hard we hebben gewerkt aan de 9X9 en aan het project en om Le Mans te veroveren in 2023.” Paul di Resta vult aan dat het belangrijk is dat de Franse autofabrikant nu gaat zien, waar het staat tussen de concurrentie: “Het belangrijkste is om on niveau van prestatievermogen te evalueren en hoe we als een team kunnen samenwerken. Het is gewoon ongelofelijk gaaf om een auto te zien arriveren voor een goed raceweekend op een baan.”

Dat Peugeot niet als veldvulling komt, maar echt serieus het gevecht wil aan gaan, wordt wel duidelijk gemaakt door Mikkel Jensen. “Wanneer Peugeot betrokken is geweest bij het endurance racen, was het met het duidelijk doel om te winnen”, benadrukt Jenssen. “Ja, vol gas of niets. Volledige inspanning! Het voelt deze keer precies hetzelfde.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS