Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot-coureur Loïc Duval: "Lastig om net zo goed of zelfs beter dan Toyota te zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 december 2021 10:01 • Print artikel

Peugeot keert komend seizoen terug in het FIA World Endurance Championship. Inmiddels is er al een foto onthuld van de Peugeot 9X8 tijdens een test. Toch erkent coureur Loïc Duval dat de Franse fabrikant nog een lange weg te gaan heeft. De Fransman denkt dat er nog een behoorlijk gat ten opzichte van Toyota is te overbruggen.

Peugeot 9X8

“Wanneer je Toyota ziet, zij hebben de laatste paar jaar de ervaring. Hoewel het een nieuwe auto is hebben ze enorm veel kennis. Dus gaat het altijd wat tijd vragen om dezelfde betrouwbaarheid te behalen”, aldus Duval tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Je moet het prestatievermogen gaan vinden, omdat prestatievermogen en betrouwbaarheid niet echt bij elkaar passen, dus is het altijd lastig.”

“Het is lastig om net zo goed of zelfs beter dan Toyota te zijn en het tegelijkertijd hebben van betrouwbaarheid. Als het zo makkelijk was kunnen veel mensen binnenkomen en direct vanaf de start er bij zitten. Dit is altijd lastig en je kunt dat vanaf het begin niet vergeten. Het vraagt altijd tijd, dat is normaal. We zullen ook verrassingen tegenkomen. Zeker het ondervinden van problemen die je niet verwacht, dat is onderdeel van het ontwikkelen van de auto.”

Recent onthulde Peugeot een foto van de auto terwijl deze een test onderging. Volgens de Fransman is het nog onduidelijk of ze daadwerkelijk er bij is in Le Mans. Dit is afhankelijk van hoever de ontwikkelingen zijn. “Het hangt er altijd vanaf hoe de auto ontwikkeld wordt, hoe de auto presteert vanaf het begin, hoeveel werk je aan de ontwikkeling hebt te doen. Dus is het lastig om het precies te zeggen”, vervolgt Duval. “Het zou fantastisch zijn om volgend jaar een auto in Le Mans te hebben en ik denk dat het altijd het doel van een fabrikant is om in Le Mans te zijn. Maar je moet ook zeker zijn dat de auto op het niveau zit waar je hem wilt hebben. Dus voor het moment weet ik niet wat er in de pijplijn zit. Zeker, iedereen doet zijn best om zo snel mogelijk op de baan te zijn om te racen, maar je weet het nooit tot je de ontwikkeling start, hoe lang het gaat duren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS