Formule 1

Peugeot begint vanaf nul bij debuut in Monza: "Collectief beginnen we vanaf nul"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juni 2022 08:40 • Print artikel

Peugeot heeft het gevoel dat ze bij haar debuut in het FIA World Endurance Championship met de Peugeot 9X8, weer vanaf het nulpunt moet beginnen. In eerste instantie wilde de Franse autofabrikant met Rebellion Racing gaan samenwerken voor het LMH-programma. Echter, het meervoudig winnende LMP1-team trok de stekker uit haar enduranceprogramma. Het zorgde ervoor dat Peugeot een volledig nieuw team moest creëren voor hun rentree in het FIA WEC-endurance kampioenschap. Hiervoor werden personeelsleden van verschillende afdelingen binnen de Stellantis Group vrijgemaakt.

Peugeot_9X8_LMH_WEC_front

“We zitten in een fase waarin we de auto ontwikkelen, maar waarin we ook het team ontwikkelen”, aldus Peugeot’s technisch directeur Olivier Jansonie tegen het Engelse Autosport. “Dus een deel van onze voorbereiding tussen nu en Monza is ook om helemaal klaar te zijn voor de race. Alles is nu al twee jaar in de maak. We hadden al de basis van de Stellantis Motorsport-teams die betrokken waren bij ons vorig project en we hebben nog veel meer mensen die op dit moment betrokken zijn bij andere projecten, waaronder de Formula E.”

“Het draait hierbij vooral om de operationele kant. De nieuwe organisatie werd samengesteld met teamleden die overgebracht werden uit andere programma’s van onze Stellantis-groep en waarmee we ons endurance-team konden completeren. Veel van deze mensen hebben ervaring in het endurance racen. We starten dus niet individueel vanaf nul, maar we beginnen wèl collectief vanaf nul. Individueel hebben we mensen die weten hoe ze het moeten doen, maar we hebben het nog nooit echt samengedaan.”

Peugeot_9X8_hybrid-hypercar-ultiem-design

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS