Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot wil meevechten om de winst: "Qua prestaties en betrouwbaarheid zijn we erop vooruitgegaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 september 2023 16:18

Peugeot kende een moeizame start in het FIA World Endurance Championship, maar inmiddels heeft het merk op het podium gestaan met zijn Peugeot 9X8. Natuurlijk wil de Franse autofabrikant graag het gevecht aangaan met Toyota en Ferrari om de overwinning. Tijdens de 6 uur van Fuji wil Peugeot weer een stap maken. Het team wil vechten voor de eerste plaats en op het podium staan met beide auto’s.

Peugeot_en_Mount_Fuji

"Het doel voor deze race is om te blijven laten zien dat we in staat zijn om regelmatig en met onze beide auto's te vechten voor de eerste plaatsen en voor podiumplaatsen”, aldus sportief directeur van Peugeot Sport, Olivier Jansonnie. “Daarom moeten we voor de laatste twee races in Fuji en Bahrein hetzelfde prestatieniveau hebben als in Monza. De Fuji Speedway is een circuit met lastige weersomstandigheden en we hebben in het verleden laten zien dat we het in dit geval heel goed doen. Het is ook een circuit dat ons in het verleden goed beviel, vorig jaar zijn we er qua prestaties en betrouwbaarheid op vooruit gegaan. Helaas kan Nico deze ronde niet racen en we wensen hem een spoedig herstel. Stoffel Vandoorne heeft al ons vertrouwen en we weten dat hij snel kan invallen en het maximale kan geven. We gaan het laatste deel van het seizoen in en ons doel is om de laatste twee races 100 procent betrouwbaar te zijn en met onze beide Peugeot 9X8's vooraan mee te vechten. We zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden op deze twee races en proberen consistent te zijn in onze prestaties en resultaten."

Loïc Duval met fanLoïc Duval met fan: "Dit seizoen was tot nu toe echt een uitdaging..."

Ook coureur Loïc Duval onderkent de moeizame start van het seizoen, maar ziet het team stappen voorwaarts maken. De Fransman kijkt er naar uit om een kans te hebben in de voorhoede, maar wil ook graag winnen of zijn eerste podium behalen. "Dit seizoen was tot nu toe echt een uitdaging, met wat problemen in het begin in de strijd tegen geweldige fabrikanten. Maar uiteindelijk hebben we ons veel verbeterd met goede prestaties in Le Mans en Monza, dus we willen gewoon doorgaan en het nog beter doen voor het einde van het seizoen”, aldus een gemotiveerde Duval.

Peugeot_FIA_WEC_Fuji


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS