Formule 1

Peter Windsor vindt Hamilton de grootste F1-coureur aller tijden en niet 'smerige' Schumacher of Senna

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 januari 2023 18:30

De GOAT van de Formule 1: een discussie waar niemand het over eens lijkt te worden. Michael Schumacher, Ayrton Senna, Alain Prost, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton of Jim Clark? Voor Formule 1-journalist en mede-oprichter van het geflopte US F1 Team Peter Windsor is het duidelijk, Lewis Hamilton steekt met kop een schouders boven Senna en Schumacher uit.

Lewis Hamilton

Formule 1-coureurs uit dezelfde generatie vergelijken is al lastig, maar als je gaat vergelijken met coureurs uit andere generaties wordt de discussie enkel en alleen gecompliceerder. Toch blijven de twee meeste genoemde namen steevast Schumacher en Senna, maar Lewis Hamilton is statistisch gezien de aller grootste coureur aller tijden. Voor Windsor is het geen lastige discussie. "Ik denk dat wanneer je alleen over het werk op de baan hebt, dat Lewis met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Hij doet helemaal nooit wat smerigs op de baan", vindt Windsor, geciteerd door Express.

Schumacher stond bekend om het spelen van vieze spelletjes, Adelaide 1994, Jerez 1997, Monaco 2006 zijn hier voorbeelden van en ook Ayrton Senna stond erom bekend dat hij er geen moeite had om aartsrivaal Alain Prost van de baan af te rijden als het moet.

Volgens Windsor vervolgt zijn lofzang over Sir Lewis Hamilton: "Alles wat Lewis doet is hard, indrukwekkend en eindigt soms in tranen - zoals met Nico Rosberg in Barcelona. Maar over het algemeen doet hij zelden iets smerigs. Algemeen gezien is Lewis een model voor zuiver racen, waar Ayrton en Michael dat allebei verre van waren."

"Ayrton deed veel dingen, maar Michael was anders. Michael deed een aantal dezelfde dingen, maar hij deed ook wat Ayrton waarschijnlijk nooit zou doen. Een auto opzettelijk crashen om Fernando Alonso geen pole te laten pakken", zo sloot de Brit af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS