Formule 1

Peter Windsor: "Fernando Alonso heeft iedereen verrast, anders was Oscar Piastri nooit naar McLaren gegaan"

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2022 11:32 • Print artikel

De soap van het silly season rondom Oscar Piastri houdt de gemoederen nog altijd bezig. Het Australische talent dacht bij Alpine geen kans te maken en ging in op de avances van McLaren. Net als iedereen was ook de F2-kampioen verrast door de overstap van Fernando Alonso naar Aston Martin. In de ogen van F1-journalist Peter Windsor had het niet zo'n soap hoeven worden als de move van Alonso eerder bekend was geweest.

Oscar Piastri


"Alpine heeft de laatste jaren veel geld geļnvesteerd in Oscar Piastri", zo begint Windsor in zijn video op YouTube. "Hij is een ongelofelijk talent en het gaat zeker om zo'n 2,5 tot 3 miljoen. Ze hebben er alles aan gedaan om Oscar klaar te stomen voor de Formule 1. Ze hadden veel vertrouwen in hem, maar dat blijkt nu voor niets te zijn geweest."

Alpine had volgens Windsor geen contract met Piastri, maar een optie. "Ze hadden twee plannen voor Piastri. Of hij zou in 2023 voor Alpine gaan rijden of hij zou voor een seizoen uitgeleend worden aan een team als Williams. Dat zou afhangen van Alonso en of hij zou blijven of niet. In de tussentijd heeft Zak Brown Oscar's team of hemzelf benaderd en gevraagd of hij voor McLaren wilde komen rijden. Dan zou de tijd van Daniel Ricciardo bij McLaren over zijn. Oscar heeft de afweging gemaakt of hij voor Williams of McLaren moest gaan rijden. Hij ging ervan dat er bij Alpine geen plaats was en dan is McLaren natuurlijk een stuk interessanter. Daardoor heeft hij een deal met Zak Brown en McLaren gesloten."

"Alonso heeft echter iedereen verrast met zijn move naar Aston Martin. Hij heeft niet veel jaren meer te gaan. Bij Aston Martin kan hij langer blijven dan bij Alpine en hij krijgt daar een hoger salaris. Niemand was ervan op de hoogte. Als Fernando dit aan Piastri zou hebben verteld, was deze soap nooit gebeurd. Dan had Piastri in 2023 in de Alpine gereden. Toen Piastri bij McLaren een deal sloot, was het nieuws over Alonso nog niet bekend. Alpine maakte het stoeltje voor Piastri bekend als opvolger van Alonso, maar toen was het al te laat. Piastri had toen al bij McLaren getekend."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS