Formule 1

Peter Windsor erg onder de indruk van Max Verstappen, maar wat als hij uit zijn huidige comfortzone zou worden gehaald?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 06:21

F1-commentator Peter Windsor vindt dat Max Verstappen met een 'roze bril' wordt bekeken vanwege zijn dominantie in 2023 - en is benieuwd hoe hij zou reageren als hij opnieuw onder druk zou komen te staan zoals in 2021.

Max Verstappen F1


Verstappen verzekerde zich vorige maand tijdens de Grand Prix van Qatar van zijn derde wereldkampioenschap en heeft zijn plaats tussen de grootste coureurs in de geschiedenis van de F1 verstevigd. De Red Bull-coureur heeft 42 van de laatste 64 races gewonnen die teruggaan tot de start van zijn eerste titelwinnende seizoen in 2021, en dit jaar alleen al 17 races.

Met nog twee overwinningen in Las Vegas en Abu Dhabi zou Verstappen Sebastian Vettel passeren voor de derde plaats op de lijst van Grand Prix-winnaars aller tijden, met alleen zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher en Lewis Hamilton nog voor zich.

In een recente YouTube-stream prees Windsor Verstappen als een 'zeer goede' wereldkampioen voor de F1, maar hij vraagt zich af hoe de 26-jarige Nederlander zou reageren als hij uit zijn huidige comfortzone zou worden gehaald.

Hij zei: "Hij is volwassen geworden. We bezien hem dit jaar door een roze bril, want er is niet veel voor hem om kritiek op te hebben, laten we eerlijk zijn. We weten niet echt hoe de nieuwe, volwassen Max van 2023 zou zijn als hij enorm onder druk zou staan en er nog twee races te gaan waren en hij 27 punten achter Sergio Pérez stond in het kampioenschap of iets dergelijks. Misschien zouden we dan een andere Max zien."

"Maar het doet niets af aan hoe hij is. Hij zegt niet zoveel meer en hij is gewoon rustig en gaat door met zijn werk en wil zich niet met te veel dingen bemoeien - en dat is geweldig en goed om te zien. Hij is altijd goed in die dingen voorafgaand aan de race. Hij heeft geen headset op als ze het volkslied willen spelen, hij zit niet te friemelen. Hij is kalm, hij is respectvol en hij doet goed werk na de race."

"Hij wil niet te veel zeggen, niet te veel weggeven. En als hij iets uitlegt en de interviewer stelt hem precies dezelfde vraag over wat hij net heeft uitgelegd, dan zegt hij niet: 'Nou, dat heb ik net gezegd' - hij is aardig tegen de interviewer en herhaalt alles. Hij is een erg goede wereldkampioen als het gaat om het vertegenwoordigen van de sport. Het wil niet zeggen dat Lewis dat ook niet was - Lewis was en zou het nog steeds zo zijn en Charles Leclerc zou het zijn - maar ik denk dat Max volwassener is geworden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS