Karting • Chrono

Pepijn Rietman trekt goede vorm door bij NK karting in Venray: zege bij ID Engines Junior

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2022 01:46 • Print artikel

Venray – Na drie overwinningen in Strijen heeft Pepijn Rietman ook in Venray uitstekend gescoord in de strijd om het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. De 12-jarige karter uit Zwartsluis won op Raceway Venray de eerste twee races van de ID Engines Junior klasse en hij eindigde in de derde race op de derde plaats. Dat was voldoende voor zijn tweede dagoverwinning op rij. In de top van de ID Engines Junior klasse zit het heel dicht bij elkaar en het zal een spannende ontknoping worden bij de laatste races in Assen en Berghem.

Pepijn Rietman

Door zijn sterke optreden in Strijen reed Pepijn in Venray met het gouden startnummer 1. In de kwalificatie op zondagochtend klokte hij met 51.181 de tweede tijd. “Bij de kwalificatie had ik best wat zenuwen. Ik weet niet zo goed waarom ik zenuwachtig was. Soms heb je dat. Na afloop was ik niet ontevreden met de tweede tijd.”

De tweede tijd betekende dat de rijder van de Kartacademy aan de buitenkant moest starten. “Dat was best wel spannend, maar ik kon mijn tweede plek prima behouden. Ik heb geprobeerd om de nummer 1 in te halen en dat is me in de tweede ronde gelukt. Daarna heb ik de race mooi uit kunnen rijden en heb ik ook nog de snelste rondetijd gereden.” De tweede race verliep anders. “Het was een chaotische start. Vanaf pole position viel ik terug naar de derde positie, maar ik heb me een weg naar voren geknokt en ook in die race ben ik eerste geworden. Twee keer heb ik iemand in de eerste bocht na start-finish ingehaald.”

In de afsluitende derde race behield de rijder met het startnummer 1 na de start de leiding vast. “In de slotfase dook de nummer 2 bij mij aan de binnenkant. Ik maakte een foutje, hield het gat niet goed dicht. We maakten contact en ik viel terug naar de vierde plaats. Door een straf voor iemand anders ben ik toch nog derde geworden.””

Pepijn Rietman

Met zijn resultaten 1-1-3 scoorde Pepijn goede punten in de spannende strijd om de Nederlandse titel. In de top van de ID Engines Junior klasse zit het allemaal dicht bij elkaar. “Ik sta er op zich relaxed in en er komt nog een hele goede baan voor mij aan. Assen is één van mijn favoriete banen. Die baan ligt me goed en ik ga daar altijd snel. Waardoor dat komt weet ik niet. Hier in Venray is de baan iets uitdagender, maar in Assen kan ik denk ik goed het verschil maken. Ik weet wat ik kan, ik ga er voor.”

Pepijn Rietman wil graag het team van de Kartacademy bedanken voor de goede begeleiding en ook zijn vader en moeder.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS