Formule 1

Pendeldienst voor Tom Coronel

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 10 september 2021 02:19 • Print artikel

Het was “double duty” voor Tom Coronel met enerzijds het vijfde evenement van de TCR Europe Series op de Nürburgring, waaraan hij deelnam met de Audi RS 3 LMS in DHL-kleuren van het Belgische team Comtoyou Racing en anderzijds natuurlijk de Formule 1-Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort, waar hij ook vele activiteiten had. “Ik heb heel wat kilometers gemaakt, allemaal zelf gereden”, zei Coronel, die de zaterdagsrace op de Nürburgring als vijfde en beste Audi-rijder afsloot. “Dat waren waardevolle punten, maar natuurlijk wilde ik ook de Formule 1 op Zandvoort niet missen!”

Waardevolle punten en heel wat kilometers voor Tom Coronel

Voor Tom Coronel betekende het feit dat het raceweekeinde op de Nürburgring samenviel met de Formule 1-Grand Prix op Zandvoort met Max Verstappen, dat hij een aantal malen tussen Duitsland en Nederland moest pendelen. “Donderdag al het Formule 1 Café en op vrijdag ook, maar op vrijdag ook al de vrije trainingen op de Nürburgring”, vertelde hij. “Op vrijdag al om vijf uur in de ochtend vertrokken naar de Nürburgring. De vrije trainingen gingen goed, we eindigden als vierde en vijfde. Vervolgens weer terug naar Nederland voor het Formule 1 Café in Huis ter Duin en toen weer naar de Nürburgring, zaterdagochtend de kwalificatie met de tweede tijd in Q1 en de zesde tijd in Q2. Daarmee startte ik als zesde en snelste Audi-rijder. Ik had gedacht dat we misschien nog iets verder naar voren hadden kunnen staan, maar het bleek dat de Audi’s hier een klein beetje snelheid misten.”

In de race kwam Coronel goed weg. “Voor me waren ze hard aan het vechten, maar ik kon niet helemaal aanhaken”, berichtte hij naderhand. “Uiteindelijk maakte Callejas, die vanaf de pole-position gestart was, in de slotronde een foutje waarbij zijn wielen blokkeerden. Daardoor kon ik in de Dunlop binnendoor om hem in te halen en zo kwam ik uiteindelijk als vijfde over de eindstreep. Vervolgens gelijk in de camper gestapt, terug naar Nederland, waar ik op Schiphol op zaterdagavond een presentatie gaf voor DHL en op zondagochtend in de strandtent in Zandvoort opnieuw.”

Zijn activiteiten in Zandvoort betekenen dat Coronel de tweede race van de TCR Europe Series op de Nürburgring liet schieten. “Zo’n historisch moment op Zandvoort, daar wil ik natuurlijk bij zijn”, zegt hij enthousiast. “Op zondag was ik de hele dag op het circuit bezig voor Ziggo, ondermeer met de voor- en nabeschouwingen vanuit de paddock, samen met Robert Doornbos en Rob Kamphues. Dit Formule 1-weekeinde wilde ik natuurlijk niet missen!”

Waardevolle punten en heel wat kilometers voor Tom Coronel

Ook met zijn ene race in de TCR Europe Series is Coronel niet ontevreden: “Goede punten gepakt, de vijfde plaats als beste Audi-rijder, daar is zeker niets mis mee. Bovendien betekent de zesde plaats in de kwalificatie dat ik voor de volgende races in Monza maar tien kilo extra erbij krijg, dat helpt ook wel!” De volgende twee races van de TCR Europe Series worden op 25 en 26 september verreden op Monza.

Tom Coronel wordt gesteund door: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige, Ireckonu, Business Data Challengers, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Intrax Suspension Technology, API-4-BRANDS, ASC Group, P1 Advanced Racewear, FEBO, CM and Copernica.

TCR Europe 2021 kalender:
24-26 september, Monza, Italië
08-10 oktober, Circuit de Barcelona Catalunya, Spanje

Waardevolle punten en heel wat kilometers voor Tom Coronel


Waardevolle punten en heel wat kilometers voor Tom Coronel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS