Karting • Iame X30 Euro Series

Pechvogel Dylan Visser hoopt op snel herstel van dubbele armbreuk: "Een grote teleurstelling"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 maart 2021 06:02

MARIEMBOURG – Het is niet altijd de goed-nieuws-show! Pechvogel Dylan Visser kan er over meepraten na zijn crash op de... fiets, waarbij hij een dubbele armbreuk opliep. En hij had de afgelopen maanden ook zo hard getraind, was elke weekend in weer en wind op de kartbaan om te testen en de rondetijden waren erg goed. Ja, het zag er zo goed uit. Aan de voorbereiding lag het niet, maar de start van het seizoen had hij zich totaal anders voorgesteld. Wat een tegenslag voor de sympathieke racer uit Noord-Holland. Ondanks dat hij zelf niet kon racen, wilde Dylan met zijn arm in het gips toch kijken hoe zijn kartvriendjes het deden in Mariembourg.

Dylan Visser

Ruim drie uur in de auto zitten, van Assendelft naar Zuid-België, om toe te kijken hoe jouw concurrenten racen tijdens de eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. Dat is precies wat Dylan Visser afgelopen weekeinde deed. Het twaalfjarige karttalent brak een kleine twee weken geleden zijn rechterarm op twee plaatsen dat hij minimaal drie weken gips heeft. Maar na de tweede lockdown wilde hij zo graag weer naar het karten, dat zelfs toekijken als toeschouwer voor hem goed genoeg was.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, heet het. Nou, Dylan kan er over meepraten. Een val van zijn fiets betekende dat hij zijn arm op twee plaatsen had gebroken. Al had de pechvogel dat zelf niet meteen in de gaten. “Maar het deed wel heel erg zeer. Ik dacht dat-ie gekneusd was”, blikt Dylan terug op het voorval, terwijl voor hem karts over het circuit van Mariembourg razen.

“Toen ik thuis was, trok mijn moeder trok mijn mouw weg en zag het bot scheef staan. Ik schrok wel. Ik dacht klote en dacht meteen aan het karten. Ik ben nooit eerder geblesseerd geweest, had ook nog nooit wat gebroken.”

Nu zit er gips om zijn onderarm. Drie weken moet het erom blijven. Dan moet hij terug naar het ziekenhuis om nieuwe foto’s te laten maken. En als het niet goed is, moet hij weer drie weken in het gips. Maar Dylan denkt positief, gaat uiteraard uit van het beste: na drie weken het gips eraf dus. “Ik hoop dat ik dan meteen weer mag karten. Dat ik nu niet kan meedoen was een heel grote teleurstelling. De voorbereiding ging erg goed. Ik was snel.”

Dylan Visser kart

Dylan, kampioen bij de Mini's in 2019, stapte in 2020 over naar de X30 Junioren-klasse. Het talent van TK Racing had ernaar uitgekeken. En vanwege de goede voorbereiding ook wel veel van verwacht, bekent hij. Hopelijk kan hij bij de volgende race op zijn programma er wel bij zijn. Dat is over een kleine twee weken, ook in Mariembourg. Dan wordt er de eerste ronde van de IAME Euro Series gehouden, het Europees kampioenschap karten voor IAME-rijders. En anders een week later de GK4 Kart Series.

Mijmerend aan de rand van de baan in België beseft Dylan dat hij meedoen om de ereplaatsen in de eindstand van het Benelux-kampioenschap moeilijk wordt door die botbreuken. “Deze ronde mis ik dus, maar ik ga me sowieso richten op de dagoverwinningen”, klinkt hij strijdvaardig. “Het kampioenschap wordt lastig, maar ik sta er op zich goed voor. Ik ben door die breuk extra gemotiveerd om weer te gaan racen. En ik heb heel veel getraind. In de winter hebben we elk weekend op de baan gestaan.”

Dylan Visser

Bovendien weet Dylan zich gesteund door zijn personal trainer van Sportcentrum de Club in Assendelft. Reken maar dat hij zo snel als hij kan zich weer volop op zijn sport gaat richten. “Ik kan echt niet wachten!”

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Visscher Sloop en Asbestverwijdering BV, Metaalhandel Robas, MTS Euro Products, gebroeders Valstar, ABO Autoschade, Fihuma, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Sturm Zaandam, Spar Zaandijk en opa Visser.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS