Formule 1

Pechduivel slaat toe bij sim-team van Verstappen, twee stroomstoring zorgen voor flinke achterstand

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 januari 2022 20:03 • Print artikel

Nadat Max Verstappen vorig weekend al meedeed aan de virtuele 24 uur van Le Mans doet de Nederlandse wereldkampioen F1 dit weekend mee aan de virtuele 24 uur Daytona. Voordat de Nederlander ook maar één stint heeft gereden kampte het team al met meerdere problemen. Het team had last van meerdere stroomstoringen.

F1

Tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans had het team van Redline, waarvoor de Nederlander uitkomt ook al ontzettend veel pech. Het team leek toen op weg naar een nette overwinning, totdat Verstappen de bolide tijdens de nachtelijke uren tegen de vangrail aan parkeerde. Het team had gehoopt op revanche tijdens de wederom 24 uur durende race op de Daytona International Speedway.

Teamgenoot Chris Lulham nam de eerste stint voor zijn rekening en kwam sterk uit de startblokken. De Britse teamgenoot reed achter de BMW van team Redline Red toen hij te kampen kreeg met een stroomstoring. Teamgenoot Gianni Vecchio moest het plotseling van de Brit overnemen. De auto van Team Redline Orange had geen schade, maar de auto lag viel wel terug naar een achttiende positie en kwam zodoende op een ronde achterstand te staan, iets wat Verstappen zelf zelden overkomt.

Het team zette de achtervolging in totdat, hoe toevallig, Vecchio hetzelfde overkwam. Ook hij kwam thuis zonder stroom te zitten. Lulham nam het stuur over en vervolgde zijn weg. De wagen van Team Redline Sim rijdt op het moment van schrijven nog steeds op de achttiende positie rond. De race is zondag om 14.00 uur afgelopen.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS