Dakar

Pechduivel voor Erik van Loon, sterk optreden Anja van Loon: "We voelen elkaar goed aan"

Uitgegeven door Johan Vis • 12 juli 2023 18:02

Waar Anja van Loon een nette rally reed, werd Erik van Loon tegengehouden door technische problemen. Anja finishte in de top tien algemeen, samen met Floor Maten, en reed goede tijden en een cleane rally. Erik kreeg elektrische problemen tijdens de proloog en deze speelden tijdens de tweede dag opnieuw op, de derde dag werd er hard gereden door Erik en Sébastien Delaunay zodat ze toch met een goed gevoel de rally afsluiten.

Van Loon Racing

“Puur kijkend naar hoe we hebben gereden was het een goede rally,” vertelt Erik. “Maar de Can-Am zorgde ervoor dat we met lege handen staan en dat is jammer. We moesten als een na laatste starten, achter Alvarez, en daar waren we na 40 kilometer al bij. Daarna reden we in het stof en ging de riem kapot, maar die kregen we moeilijk gerepareerd en daarna weer stof. Maar we hebben wel heel hard gereden, dus in de auto zat het goed!”

Het was voorlopig de laatste rally waar Erik en Sébastien samen reden. “Sébastien gaat zich voorbereiden op Dakar en dat gun ik hem van harte. Het is een super navigator, we hebben hele mooie momenten beleefd samen en ik wil hem dan ook bedanken voor de fijne jaren samen. We zullen in de toekomst vast nog een keer samen rijden en daar kijk ik naar uit. Ik ga nog in Spanje en Marokko rijden en dat doe ik samen met Hein Verschuuren.”

Anja van Loon is tevreden over haar rally. “Het belangrijkste was echt het samenwerken met Floor en dat gaat goed. We voelen elkaar goed aan en we hebben hier ook plezier gehad. We hebben weinig problemen gehad, dus ik ben eigenlijk wel blij. We finishen in de top tien en dan hebben we het gewoon goed gedaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS