Formule 1

Pay-driver van Sauber F1 bijt van zich af: "Toen ik 16 of 17 was kreeg ik al salaris"

Na zijn puntenfinish tijdens zijn Formule 1-debuut in de Grand Prix van Australië hoopt Sauber F1-coureur dat hij niet langer meer wordt gezien als pay-driver. De Braziliaan eindigde zijn eerste race op het hoogste niveau als vijfde en hiermee hoopt Nasr de verhalen de kop in te hebben gedrukt dat hij alleen rijdt vanwege zijn financieel krachtige sponsor, zoals Banco do Brasil, hoofdsponsor van het Zwitserse team.


"Dit is een goed antwoord op alle pay-driver verhalen", aldus een strijdbare Nasr. "Dat is alles waar ik voor werk, voor de resultaten op de baan. Ik ben geen man die excuses zoekt. Ik weet niet waar die verhalen van pay-driver ineens vandaan komen want ik heb altijd mensen om me heen gehad die investeerden in mijn carrière. Ik heb nooit geld van mijn familie in mijn race-carrière hoeven stoppen, mijn familie heeft nooit het geld gehad om dat te doen."

Nasr ging nog verder door te zeggen dat hij liever een aantal persoonlijke sponsoren meeneemt naar een team dat een opleidingsprogramma te volgen zoals bij Red Bull, om voor in aanmerking te komen, die hem vervolgens weer kunnen laten vallen zonder verdere steun.

"Wat is het probleem van het hebben van sponsoren op mijn bolide? Wat is het verschil door gesteund te worden door Red Bull en dat zij betalen voor je stoeltje ten opzichte van een persoonlijke sponsor die je trouw is? Ik geef de voorkeur aan het hebben van enkele sponsoren die bij je blijven dan er aan één vast te zitten. Dus ik ben blij samen te werken met meerdere bedrijven, vooral Braziliaanse bedrijven. Toen ik 16 of 17 was kreeg ik al salaris, dus ik weet niet waar mensen het idee vandaan halen dat ik een betalende coureur ben."