Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Paul di Resta heeft het virus te pakken: "Ik heb mijn beslissing gebaseerd op..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2021 08:46

Paul di Resta reed Formule 1 en DTM. De afgelopen jaren nam hij ook deel aan diverse enduraceraces voor het LMP2-team United Autosports. Nu maakt de voormalig F1-coureur de stap naar Peugeot, dat in 2022 met een LMH-auto naar het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans komt. Di Resta heeft het endurance virus helemaal te pakken.

Paul di Resta

“Ik heb mijn beslissing gebaseerd op de historie van Peugeot heeft, toen het voor het laatst meedeed met de endurance in Le Mans en haar professionaliteit”, legt de Schot uit. “Om er bij betrokken te zijn en mij bij het team te voegen op zo’n vroeg moment, windt mij echt op. Ik ben drie jaar geleden gepakt door endurance virus, toen ik begon in de LMP2. Het gaat allemaal om teamwerk! Het is absoluut het pushen van mensen naar het maximale. Ik denk dat als je de race ziet, dat je de 24 uur ziet, maar wat je niet waardeert is, de weken werk dat er in is gaan zitten. Iedereen werkt voor maanden aan deze uitdaging, zelfs jaren. Ik denk dat de coureurs aan de gemakkelijke kant zitten!”



Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS