Formule 1

Paul Di Resta is reserverijder voor McLaren bij Grand Prix 70ste verjaardag F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 augustus 2020 04:10 • Print artikel

SILVERSTONE - Sky F1-commentator Paul Di Resta zal McLarens reservecoureur zijn voor de Grand Prix van de 70ste verjaardag van de Formule 1 van dit weekend. De Schot, die 59 Grands Prix reed en voor het laatst met Williams heeft geracet als stand-in voor Felipe Massa in de Grand Prix van Hongarije van 2017, zou worden opgeroepen om in te vallen als Carlos Sainz of Lando Norris om welke reden dan ook van het tweede raceweekend van Silverstone zou missen.

Paul di Resta McLaren Sky F1


Volgens de COVID-19 protocollen van de F1 zal Di Resta alleen in nauw contact komen met het McLaren-raceteam als dat nodig is om te rijden. "Het is leuk gevraagd te worden door McLaren en ik ben blij om te kunnen helpen door voor hen stand-by te staan", zei Di Resta tegen Sky Sports.

"Ik heb sinds 2007 een relatie met hen, rijd voor Zak Brown's United Autosports in de LMP2 en heb ook Andreas Seidl leren kennen, dus ik ken het team en het personeel daar goed. Maar ik ben nog steeds bij het Sky F1-team."

De 34-jarige coureur paste woensdagochtend een stoeltje in het McLaren Technology Centre. De teams hebben dit jaar met name moeten nadenken over de opties voor reservecoureurs midden van de uitgebreide en strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de sport als gevolg van COVID-19.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS