Autosport Internationaal Toerwagens • FIA GT3

Paul van Splunteren: "Zo'n dag dat alles klopte"

Zandvoort - Paul van Splunteren heeft zijn autosportseizoen op uitmuntende wijze afgesloten. Tijdens het FIA GT3-European Championship veroverde de routinier op Circuit Park Zandvoort een strakke overwinning. Samen met zijn Belgische partner Maxime Soulet, snelde Van Splunteren zaterdag in het internationale GT-geweld naar het hoogste treetje van het podium. ,,Dit was zo'n dag dat alles klopte. Ik was na afloop de gelukkigste man van het circuit'', aldus de racende eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven.


Paul van Splunteren heeft reikhalzend uitgekeken naar het zesde en laatste raceweekend van het FIA GT3 European Championship 2011. Zandvoort is immers zijn thuisbaan. Dus wilde de ervaren coureur gebruik maken van zijn circuitkennis en z'n vele gasten een prachtige show voorschotelen.

Poleposition
Tijdens de kwalificatie sloeg de routinier al een belangrijke slag. ,,Hoewel ik voor mijn gevoel niet een perfect rondje reed, kwam ik in het 30 auto's tellende sportwagengeweld tot de 3de tijd. De grote bonus was dat de twee coureurs voor me een straf kregen en ik zo doorschoof naar de poleposition. Ik dacht: 'Dit kan niet waar zijn! Op mijn eigen circuit en in zo'n sterk veld start ik straks vanaf plek 1', zo was Van Splunteren de koning te rijk.

Superjob
Tijdens de rollende start van de eerste FIA GT3-heat maakte Van Splunteren handig gebruik van zijn ervaring en kennis van de track. Hij ging op het juiste moment op het gas, knalde er een snelle eerste ronde uit en liep uitstekend weg van de concurrentie. ,,Het ging heerlijk, waarna ik halverwege de wedstrijd over 60 minuten het stuur aan Maxime Soulet gaf. Hij heeft vervolgens een superjob gedaan en de zege bijzonder sterk naar huis gebracht.''

'Fantastische teamprestatie'
Uiteraard hoopte Van Splunteren zondag opnieuw te stunten. Maar een kapotte versnellingsbak gooide snel roet in het eten. Ondanks deze uitvalbeurt, kan de vice-GT3-kampioen van 2010 terugkijken op een sterke tweede seizoenshelft. ,,Met zeges op Paul Ricard en nu Zandvoort hebben we met de hele stal van ProSpeed en mijn racepartner Maxime een fantastische teamprestatie neergezet'', aldus Van Splunteren, die voor volgend jaar graag weer een internationaal project wil opzetten.