Formule 1

Patricio O'Ward wil graag naar de F1: "Eerst IndyCar-titel en winst in de Indy500"

Uitgegeven door Bart • 19 oktober 2021 03:07 • Print artikel

Patricio O'Ward gaat later dit jaar kennismaken met de Formule 1. De 22-jarige Mexicaan mag voor het team van McLaren de post-season test in Abu Dhabi voor zijn rekening nemen. Het was een belofte van teambaas Zak Brown als O'Ward een race in de IndyCar zou winnen. O'Ward eindigde dit jaar als derde in het kampioenschap en won races in Texas en Detroit.

Patricio OWard


De Mexicaan heeft zijn pijlen gericht op het Amerikaanse kampioenschap, maar wil in de toekomst zeker ooit in de Formule 1 rijden, zo geeft hij aan in een interview met Motorsport. "Ik zou liegen als ik zeg dat dat niet zo is. Ieder kind groeit op met dezelfde droom om ooit in de Formule 1 te rijden. Als iemand iets anders beweert, zit die persoon te liegen. Op dit moment ligt mijn focus op de IndyCar. Ik wil dit team de titel bezorgen en de Indy500 winnen. In de toekomst hoop ik dan ooit de stap naar de Formule 1 te maken. Dat is de top qua technologie en het zijn de snelste raceauto's ter wereld."

"Ik ben ontzettend dankbaar voor de positie waarin ik me bevind. We waren dit jaar heel dicht bij de winst in de Indy500 en het kampioenschap. Het lag echt binnen handbereik. En wie weet wat er in de toekomst gebeurt? Misschien blijf ik de rest van mijn loopbaan wel in de IndyCar? Of misschien race ik over een paar jaar in de Formule 1? Maar als ik de stap maak, dan wil ik meedoen om te winnen. Dat heb ik in mijn eerste jaar IndyCar ook gezegd. Ik ben te competitief om alleen maar leuk mee te doen. Ik wil altijd winnen en één van de toppers zijn. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS