Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing net naast podium op Misano World Circuit Marco Simoncelli

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 juni 2024 08:30

De tweede racedag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli was een moeizame voor het Pata Yamaha Ten Kate Racing team. Thuisrijder Stefano Manzi kon zich niet mengen in de strijd voor het podium en eindigde als vierde, Glenn van Straalen verloor in de openingsronde veel terrein en kwam uiteindelijk als veertiende over de finish.

Lastige zondag in Misano voor Pata Yamaha Ten Kate Racing

Op een warm en zonovergoten Misano World Circuit Marco Simoncelli werd zondagmiddag de tweede World Supersport race van het weekend verreden. Stefano Manzi stond vierde op de grid maar ondanks een goede start viel hij in de openingsronde terug naar de vijfde positie. In de tweede helft van de race wist de Italiaan op te schuiven naar de vierde plaats en bereidde hij zich voor op een slotoffensief, echter werd drie ronden voor het einde de rode vlag gezwaaid waardoor hij geen dubbele podiumfinish kon behalen voor zijn eigen fans. Met 114 punten staat Manzi derde in het kampioenschap, 22 punten achter de leider.

Glenn van Straalen maakte een goede start vanaf de veertiende plaats op de grid maar na contact met een andere rijder viel hij ver terug. Hierdoor werd het een inhaalrace voor de Nederlander waarin hij uiteindelijk wist op te klimmen naar de veertiende positie. Met een totaal van 54 punten staat Van Straalen negende in het kampioenschap.

Stefano Manzi – P4: “Het was een hele lastige race en ik had niet het juiste gevoel met de motor om maximaal te pushen. Het zou sowieso al een lastige race worden maar helaas was ik niet snel genoeg om een tweede podium hier in Misano te behalen. We gaan hard aan het werk om er in de komende races beter bij te staan, komende week hebben we een test in Cremona om daarmee te beginnen. Ondanks alles heb ik wel genoten van mijn thuisrace, dat blijft toch altijd speciaal.”

Glenn van Straalen – P14: “Qua rondetijden was het een goede race maar wat betreft de positie op de baan niet. Dit kwam voornamelijk door de eerste paar bochten waar ik in het gedrang zat en wat plaatsen verloor. Daarna kon ik goede rondetijden rijden dus dat geeft een positief gevoel voor de volgende races. We gaan nu eerst nog testen in Cremona en daarna staat Donington Park op de kalender waar ik erg naar uit kijk. Ik hoop dat ik dan mijn echte snelheid kan laten zien.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Voor Stefano was dit niet het resultaat waarop we gehoopt hadden. We waren niet snel genoeg en we zullen hard aan het werk moeten. Glenn had een moeilijke beginfase van de race maar reed in de tweede helft een heel goed tempo. Hij kwam sterk naar voren en heeft ten opzichte van gisteren een behoorlijke stap gemaakt. Het is nu noodzaak dat we hem verder naar voren krijgen op de grid zodat hij kan profiteren van zijn goede racetempo. Het was niet het weekend waarop we gehoopt hadden en zullen niet opgeven. We gaan woensdag en donderdag testen in Cremona en zullen ook daar aan het werk gaan om meer snelheid te vinden voor het volgende raceweekend.”

Het volgende raceweekend van het FIM Supersport World Championship vindt plaats in het weekend van 12 t/m 14 juli op Donington Park in Engeland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS