Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing maakt zich op voor thuisrace Stefano Manzi en hoofdsponsor Pata in Misano

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juni 2024 03:41

Na de successen van Pata Yamaha Ten Kate Racing en Glenn van Straalen op het TT-circuit van Assen en een onderbreking van maar liefst zeven weken wordt het FIM Supersport World Championship komend weekend weer hervat. De vierde ronde van het 2024 seizoen vindt plaats op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië, de thuisrace van Stefano Manzi en hoofdsponsor Pata.

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Het geweldige weekend op het TT Circuit Assen zit nog vers in het geheugen met een overwinning in eigen huis voor Glenn van Straalen en het Nederlandse Pata Yamaha Ten Kate Racing. Een lange onderbreking volgde maar het team heeft niet stilgezeten met onder andere nog een test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli twee weken geleden. De weersomstandigheden waren daar niet geweldig maar beide rijders hebben daar alsnog flink wat kilometers kunnen maken.

De vierde ronde van het 2024 seizoen wordt komend weekend op datzelfde 4,226 kilometer lange Misano World Circuit Marco Simoncelli, een circuit met een lange historie in het World Superbike kampioenschap. De weersverwachtingen zien er goed uit met temperaturen ruim boven de 20°C en veel zonneschijn waardoor alle ingrediënten aanwezig zijn voor een mooi en succesvol raceweekend aan de Italiaanse oostkust.

Stefano Manzi: “Het heeft heel lang geduurd maar eindelijk is het weer tijd om te racen. Gelukkig konden we twee weken geleden testen in Misano en hebben we veel verschillende dingen geprobeerd. We hebben ook een goede basisafstelling kunnen vinden dus ik kan niet wachten om vrijdag te gaan rijden. Misano is mijn thuisrace dus het wordt een speciaal weekend, we krijgen ook een aantal verrassingen die heel leuk zullen zijn dus ik kan niet wachten om het weekend te beginnen.”

Glenn van Straalen: “Na deze lange pauze is het eindelijk weer tijd om te racen. We hebben in de tussentijd nog een keer kunnen testen in Misano en dat gaat ons komend weekend zeker helpen. Het is de thuisrace van mijn teamgenoot dus alle hectiek die ik in Assen had is nu aan de andere kant van de pitbox. Ik denk dat het weer een mooi weekend gaat worden.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We gaan het seizoen weer hervatten na een lange pauze die wij hebben benut met een test en voorbereidingen voor de rest van het jaar. Het hele weekend in Assen was een geweldig succes met als hoogtepunt natuurlijk de overwinning van Glenn. Hij reed daar met een speciale kleurstelling en ook komend weekend zullen we weer met iets bijzonders aan de start staan, maar nu dan voor Stefano en onze hoofdsponsor Pata. Na de test op Misano zijn we goed voorbereid dus kijken we er naar uit om komend weekend de aanval weer in te zetten.”

Het raceweekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags om 16:00 uur de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 15:15 uur van start. Datzelfde geldt voor zondag met een warm-up sessie in de ochtend en Race 2 om 15:15 uur.

#Glenn Van Straalen, #Kervin Bos, #Misano World Circuit Marco Simoncelli, #Pata Yamaha Ten Kate Racing, #Pirelli Emilia-Romagna Round, #Stefano Manzi

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS