Formule 1

Pascal Wehrlein wil niet meer in de achterhoede van de F1 rijden: "Weinig plezier aan beleefd"

Uitgegeven door Bart • 29 mei 2020 14:04 • Print artikel

Pascal Wehrlein rijdt momenteel in de Formule E en is simulatorcoureur voor Ferrari, maar denkt nog maar zelden aan een terugkeer naar de Formule 1. Tenzij het een stoeltje bij één van de topteams betreft. In de staart van de F1 zullen we de oud-coureur van Manor en Sauber niet meer terugzien. "Ik wil niet meer voor teams in het middenveld of in de achterhoede rijden", zegt de 25-jarige Duitser tegen RAN.de. "Daar heb ik weinig plezier aan beleefd."

Pascal Wehrlein


Wehrlein reed in 2016 voor Manor en een jaar later voor Sauber. In twee seizoenen scoorde hij drie keer WK-punten: een keer P8 en twee keer P10. "Bij Manor waren we vier seconden langzamer dan de topteams. We hadden 80 medewerkers waar dat bij de topteams 1500 mensen waren. Dat zorgt wel voor een verschil in snelheid ja."

"Toch is het gevoel van een Formule 1-auto niet te evenaren, maar als je voorafgaand aan een race al weet dat je maximaal 15e kunt worden, haak ik af. De topteams hebben allemaal coureurs met veel ervaring die goed gepresteerd hebben. Het zal moeilijk worden om daar tussen te komen."Komt de Formule E ook naar Nederland?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS