Formule 1

Pascal Wehrlein vervangt Neel Jani bij FE-team van Porsche: "Zo snel mogelijk in Weissach werken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 augustus 2020 08:30

Porsche heeft Pascal Wehrlein aangetrokken als vervanger van Neel Jani in haar line-up voor de Formule E. De Duitser kwam al uit voor Mahindra in de elektrische klasse, maar deed met nog zes races te gaan in het kampioenschap van 2019/20 een stap terug. Er werd al verwacht dat de coureur door de Duitse autofabrikant vastgelegd ging worden, maar dat is bij de afsluiter van het seizoen in Berlijn bevestigd. Wherlein gaat samen met André Lotterer rijden.

Pascal Wehrlein Formula E Porsche

“Het is een grote eer voor mij om Porsche in het 2020/21 Formule E wereldkampioenschap te vertegenwoordigen”, aldus Wehrlein. “Ik heb altijd de unieke motorsport geschiedenis van het merk gevolgd. Ik heb een groot respect voor het legendarische Porsche succesverhaal. Nu om samen te werken als fabriekscoureur voor het TAG Heuer Porsche Formule E-team is een fantastische kans. Ik wil graag iedereen bij Porsche bedanken voor deze ongelofelijke mogelijkheid en voor het vertrouwen in mijn vaardigheden. Ik kijk er naar uit om het team te leren kennen en zo snel mogelijk in Weissach te werken.”

Jani kende een lastig seizoen in de Formule E en wordt nu dus vervangen. De Zwitser blijft wel fabriekscoureur voor Porsche. “We zijn blij om Pascal bij de Porsche-familie te verwelkomen”, aldus Enzinger, hoofd Porsche motorsport. “Hij heeft op zijn jonge leeftijd veel ervaring in verschillende raceklassen opgedaan, waar hij altijd gesprankeld heeft. We willen ook Neel Jani bedanken voor zijn ongelofelijke toewijding. Hij speelde een significant onderdeel in de ontwikkeling van ons Formule E-project en heeft daarom in het afgelopen seizoen een ongelofelijke bijdrage geleverd aan het succes van het TAG Heuer Porsche Formule E-team."

"Neel blijft bij Porsche. We gaan hem in de toekomst weer snel in verschillende motorsport-projecten zien, waar ik erg blij mee ben. Met Pascal en André hebben we twee ervaren, topklasse Formule E-coureurs in het 2020/21 Formule E wereldkampioenschap, die alles hebben om verdere successen te vieren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS