Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Pascal Wehrlein per direct weg bij FE-team Mahindra: "Over de toekomst kan ik nog weinig zeggen"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2020 09:22

Pascal Wehrlein heeft via social media zijn vertrek bij het Formule E-team van Mahindra Racing aangekondigd. De 25-jarige Duitser zegt in een post op Instagram dat hij per direct stopt, maar wat hij nu gaat doen, is nog onbekend. Het is onzeker of het Formule E-seizoen 2019-2020 afgemaakt gaat worden, maar Wehrlein wil het niet afwachten. Mogelijk kiest hij voor een overstap naar Porsche of Audi, ook in de Formule E.

Pascal Wehrlein


Wehrlein, ook reservecoureur bij het Formule 1-team van Ferrari, presteerde de afgelopen weken sterk in de Race at Home Challenge, maar moest de titel laten aan Stoffel Vandoorne. Op Instagram zegt de coureur het volgende over zijn vertrek bij Mahindra.

"Vanaf vandaag maak ik niet langer onderdeel uit van Mahindra Racing. Ik wilde graag het seizoen afmaken, maar de huidige omstandigheden laten dat niet toe. Ik kan nog weinig over mijn toekomst zeggen, maar ik hou jullie op de hoogte. Bedankt voor alle steun en ik zie jullie weer op het circuit."

Porsche lijkt na het eerste seizoen afscheid te nemen van Neel Jani en ook Audi heeft een plaats vrij na het ontslag van Daniel Abt. De Audi-coureur werd betrapt op het inhuren van een professionele simulatorcoureur en werd tot het einde van zijn contract geschorst.

Mahindra heeft kort op het bericht gereageerd. "Mahindra Racing focust zich op het ondersteunen van de FIA en de Formule E om het seizoen 2019/2020 op een veilige manier af te maken. Op termijn zullen we onze line-up voor het seizoen 2020-2021 bekendmaken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS