Karting • WSK

Parolin Motorsport komt goed uit de startblokken tijdens WSK Super Masters Series

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 februari 2022 22:23 • Print artikel

Parolin Motorsport is het kartseizoen goed begonnen. Op het circuit van Lonato werden tijdens de eerste ronde van de WSK Super Master Series al gelijk prijzen in de wacht gesleept. Het was goed gevuld veld en het team van Parolin had een 15-koppige line-up verdeeld over vier verschillende klasse. Dries Van Langendonck won in de Miniklasse, Costoya stond op het podium en René Lammers (zoon van Jan Lammers), begon zijn eerste volledige seizoen in OK-Junior met een klinkende overwinning.

René Lammers

"Om aan het begin van het jaar twee overwinningen op dit competitieniveau te behalen, is een heel goed teken voor het seizoen 2022", aldus Marco Parolin. "Het voorbereidende werk van het team is een super belangrijk element om op dit moment competitief te zijn, maar ik moet ook zeggen dat onze jonge coureurs het ondanks de koude temperaturen erg goed hebben gedaan. Hun vastberadenheid is indrukwekkend en ik feliciteer ze allemaal daarvoor.”

Volgens Parolin werd hun prestatieniveau bevestigd in de Mini-klasse. De nieuwe aanwinst van het team, Dries Van Langendonck wist direct te winnen. “Christian Costoya, die pole position pakte, was ook in een positie om te winnen, maar de laatste ronden van de finale verliepen niet zoals hij had gepland en hij eindigde op de derde plaats", blikte Marco Parolin terug. "Willliam Calleja deed een aantal zeer goede heats en bereikte de top 10, terwijl Jack Illife zijn comeback voltooide door 11 plaatsen in de finale te behalen en als 11e te eindigen. Bruno Gryc en Alessandro Truchot werden beloond voor hun inzet door de Finale te bereiken.”

In de OK-Junior klasse kwam Nederlands toptalent René Lammers in actie. Het team zag de Nederlander schitteren. “Hij zette een perfecte prestatie neer en behield zijn positie aan het einde van de finale. Dit is een belangrijke aanmoediging voor het hele team, wat wordt bevestigd door de ongelooflijke comeback van Anatoly Khavalkin vanaf de 67e positie in de kwalificaties. Hij wist in de finale de 13e plaats te behalen, een verbetering van 54 plaatsen. Er gebeurden ook veel positieve dingen in OK met onze twee rookie-coureurs. Enzo Deligny eindigde als zevende en Maksim Orlov als 19e van de 49 deelnemers.”

Het weekend verliep toch niet vlekkeloos voor het team, Francesco Celenta raakte tijdens zijn eerste run geblesseerd. Het team wenst hem een spoedig herstel.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS